Nieuwbouw met Usystem-dakelementen: ultrasnelle bouwtijd en akoestisch comfort

Dankzij de Usystem-producten van Unilin Insulation, werd de dakconstructie van de gezinswoning van Kevin in sneltempo gerealiseerd. De slimme combinatie van een staalconstructie en de handige dakelementen bespaart niet enkel tijd, maar ook veel geld!

Akoestisch comfort

Voor het nieuwbouwproject van de gezinswoning van landbouwer Kevin, werd er gekozen voor een staalstructuur als basis met een zadeldak uit Usystem Roof DS Mineral Wool. Deze dubbelschalige dakelementen, gevuld met minerale wol, staan garant voor akoestisch comfort. Een belangrijke factor in deze particuliere woning, aangezien de slaapkamers onder het dak huizen. Extreme weersomstandigheden, zoals storm of felle regen, zijn dankzij de isolerende dakelementen minder goed hoorbaar.

Wooncomfort en esthetiek

Binnen de industriële stijl van de gezinswoning, werd er gekozen voor een afwerkingsplaat op het dak. “We kozen voor een binnenafwerking uit witte melamine voor de dakelementen”, vertelt landbouwer Kevin. “Die mooie afwerking binnenin is een esthetische meerwaarde, want de strakke look van de dakconstructie is zowel in de slaapkamers als de leefruimte zichtbaar.”

Snelle bouwtijd

De Usystem-producten van Unilin Insulation zijn makkelijk in gebruik, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn op maat verkrijgbaar. Hierdoor hoeven de elementen niet meer ter plekke verzaagd te worden. Door te kiezen voor een staalconstructie en de Usystem-dakelementen was de woning van Kevin supersnel wind- en waterdicht.

Hoe dat precies in zijn werk ging? De staalstructuur stond er op een tiental dagen, het plaatsen van alle Usystem-dakelementen duurde amper 2 dagen. Gemiddeld is een woning wind- en waterdicht na negen weken. Dat betekent dat door te kiezen voor slimme oplossingen hier maar liefst 7 weken gewonnen werden: een enorm verschil! Dat bespaarde Kevin bovendien niet alleen tijd, maar ook geld. Na 12 dagen sliep hij alweer rustig verder in zijn slaapkamer onder het dak.

Usystem Roof DS Mineral Wool

Usystem Roof DS Mineral Wool is een dubbelschalig dakelement gevuld met minerale wol. Het is een dubbel systeem dat 4 functies combineert: een grote constructieve sterkte, een thermische isolatie uit minerale wol, een bovenplaat als onderdak en een binnenafwerking naar keuze.

Usystem kent diverse toepassingen. Zo worden de dakelementen gebruikt voor hellende daken met geventileerde dakbedekkingen zoals pannen, leien, zink, metalen dakbekleding … Welke toepassing jouw project ook vergt: je kan rekenen op een stijlvol en snel geplaatst dak!

Advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Bekijk enkele razendsnelle realisaties met Usystem-dakelementen of ontdek de verschillende uitvoeringen. Contacteer Unilin Insulation voor advies op maat: ze helpen jou graag verder met jouw isolatieproject!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media