livios logo

Is jouw huis geschikt voor een warmtepomp?

Om de opwarming van de aarde te beperken, moeten we tegen 2050 minder energie verbruiken én meer energie uit hernieuwbare bronnen halen. Met een warmtepomp verwarm je je woning nu al op een energiezuinige en groene manier. Remeha verklapt of dit systeem wel de beste verwarmingsmethode is voor jouw woning. Doe de test!

12802-N

Met een warmtepomp verwarm je je woning nu al op een energiezuinige en groene manier.

Foto Remeha

12802-N

De Remeha Eria Tower is compact en zorgt voor je verwarming en productie van sanitair warm water.

Foto Remeha

12802-N

Meerdere CV-kringen aansturen of wil je een groter volume warm water? Ga dan voor de Remeha Neptuna.

Foto Remeha

Een warmtepomp is geschikt als:  

  • Je gaat bouwen, een complete totaalrenovatie doet of in een recente nieuwbouwwoning woont;
  • Je woning doorgedreven geïsoleerd en luchtdicht is;
  • Je via een afgiftesysteem op lage temperatuur zoals vloerverwarming verwarmt;
  • Je PV-panelen hebt.

Voor nieuwbouwwoningen

Een warmtepomp is de ideale verwarmingsmethode als je bouwt. Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd en luchtdicht, waardoor je warmtevraag beperkt is. Je kan perfect aan deze vraag voldoen met vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Zo integreer je eenvoudig het verplichte aandeel hernieuwbare energie in een nieuwbouwwoning en bouw je bijna-energieneutraal (BEN).

Met PV-panelen

Combineer je een warmtepomp met PV-panelen? Dan verwarm je bijna CO2-neutraal, omdat je zelf groene elektriciteit opwekt. Met deze energie drijf je de warmtepomp aan en heb je minder stroom nodig van het stroomnet. Zo verwarm je op een milieuvriendelijkere manier.

Gamma lucht-waterwarmtepompen

Remeha biedt twee lucht-waterwarmtepompen aan: de Eria Tower en Neptuna. Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en warmen zo het water op dat door je vloerverwarming stroomt. De Remeha Eria Tower is compact en zuinig en zorgt zowel voor je verwarming als productie van sanitair warm water. Wil je meerdere CV-kringen aansturen of heb je een groter volume warm water nodig? Dan is de Remeha Neptuna iets voor jou.

Je woning renoveren?

Woon je in een oudere woning zonder voldoende isolatie en met een verwarmingssysteem op hogere temperatuur? Dan is een warmtepomp niet de beste keuze. Zodra je je woning gaat renoveren, nieuwe ramen plaatst, extra isoleert en een verwarming op lage temperatuur integreert, is een warmtepomp perfect mogelijk!

Tip: welke verwarming past het best bij jou? Doe de test via de Warmtewijzer en ontdek hoe Remeha jou warm kan maken!

Meer weten? Contacteer een installateur in je buurt of surf naar www.remeha.be.

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10598-12802/remeha/partnerberichten/is-jouw-huis-geschikt-voor-een-warmtepomp/