livios logo

Deze techniek ken je nog niet: het hybridesysteem

Het beste van twee werelden? Dat is de hybride-installatie: een combinatie van een cv-ketel op aardgas of stookolie en een elektrische warmtepomp. Remeha verklapt hoe je eenvoudig overschakelt en op een duurzame manier je woning verwarmt.

13480-N

De hybride-installatie: een combinatie van een cv-ketel en een elektrische warmtepomp.

Foto Remeha

13480-N

Overstappen op een hybridesysteem? Plaats een warmtepomp met hybride-regelaar naast je cv-ketel.

Foto Remeha

13480-N

Met dit all-in-one-systeem ben je klaar voor de toekomst.

Foto Remeha

13480-N

In de toekomst zullen ketels ‘connected’ worden zodat ze vanop afstand beheerd kunnen worden.

Foto Remeha

Een hybrideverwarming is een all-in-one-systeem dat bestaat uit een condensatieketel op aardgas of stookolie en een warmtepomp op elektriciteit. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt opgewarmd en gaat via een gesloten circuit naar je radiatoren of vloerverwarming.  

Ook voor bestaande woningen

Heb je al een condenserende gasketel? Ook in een bestaande woning kan je eenvoudig overstappen naar een hybridesysteem door een warmtepomp met hybride-regelaar naast je cv-ketel te plaatsen. Is je condensatieketel ouder dan vijftien jaar? Dan vervang je best je ketel door een nieuw exemplaar. Zo geniet je van een beter rendement.

CO2-uitstoot of energiekost

Je ketel springt bij als de warmtepomp de vraag naar warmte en warm water niet volledig kan dekken. Daarnaast schakelt het hybridesysteem ook over als je bijvoorbeeld minder betaalt voor gas dan voor elektriciteit. Zo profiteer je altijd van de goedkoopste energiebron in huis. Bovendien bespaar je extra als je warmtepomp energie kan halen uit zonnepanelen.

Vier systemen

In het assortiment van Remeha vind je vier hybridetoestellen: de Tzera Hybrid Split en Colora Tower Gas Hybrid op gas en de Hera Hybrid en Lava Hybrid op stookolie. Je hebt keuze uit twee soorten warmtepompen die geschikt zijn om bij een bestaande cv-ketel te plaatsen. Ontdek hier het volledige assortiment hybridesystemen.

Wat brengt de toekomst?

Met dit all-in-one-systeem ben je klaar voor de toekomst. Welke veranderingen komen er nog aan? In de toekomst zullen ketels ‘connected’ worden zodat ze vanop afstand beheerd kunnen worden. Nog voor je ketel defect is, kan je het probleem preventief detecteren. Zo wordt het onderhoud nog eenvoudiger.

Iets voor jou?

Is een hybride-installatie iets voor jou? Check het met de Warmtewijzer en ontdek hoe Remeha jou warm kan maken. Meer weten over hybridesystemen? Neem contact op dan kijken we samen welk systeem voor jou de beste keuze is.

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10598-13480/remeha/partnerberichten/deze-techniek-ken-je-nog-niet-het-hybridesysteem/