livios logo

Een nieuwe ketel of warmtepompboiler? Bereken hoe snel je je investering terugverdient

Ga je je oude verwarmingsketel vervangen door een nieuwe ketel? Of je elektrische boiler door een warmtepompboiler? Dan bespaar je heel wat op je energiefactuur. Maar hoe snel verdien je deze investering nu eigenlijk terug? Dat bereken je eenvoudig met de gratis terugverdientools van Remeha. Voor wie gaat bouwen of gewoon nieuwsgierig is naar het E-peil van zijn woning, is er de EPB-tool.

14548-NL

Met een nieuwe ketel of warmtepompboiler bespaar je heel wat op je energiefactuur.

Foto Remeha

14548-NL

In de terugverdientool van Remeha duid je aan welke overstap je wil maken: naar stookolie of gas?

Foto Remeha

14548-NL

Een warmtepompboiler verdien je soms al na twee of drie jaar terug.

Foto Remeha

14548-NL

Benieuwd naar het E-peil van je woning? Dan kan je de EPB-calculatietool van Remeha gebruiken.

Foto Remeha

1. Je oude ketel vervangen door een nieuwe?

Er zijn in België nog twee miljoen verouderde ketels. Is je oude gas- of stookolieketel vijftien jaar of ouder? Dan kan je deze perfect vervangen door een nieuwe condensatieketel op gas of stookolie. Zelfs als hij nog naar behoren werkt, loont het de moeite om je ketel te vervangen door een nieuwe. Hiermee realiseer je een grote besparing op je energieverbruik én je CO2-uitstoot. Bovendien verdien je een nieuwe ketel snel terug.

In de terugverdientool van Remeha duid je eerst aan welke overstap je wil maken: naar stookolie of gas? Hierbij geef je de leeftijd van je huidige verwarmingsketel in en je jaarlijks energieverbruik. Op basis hiervan krijg je een overzicht van een aantal nieuwe ketels die perfect passen bij jouw woonsituatie. Tot slot zie je binnen hoeveel jaar je jouw nieuwe ketel terugverdient op vlak van energieverbruik. Je kan zelfs nog een stapje verder gaan en ook de prijs van het toestel en de installatiekost ingeven. Zo krijg je een totaal zicht op de terugverdientijd. Test zelf hoe snel je een nieuwe ketel terugverdient.

2. Van een elektrische boiler naar een warmtepompboiler

Verwarm jij je sanitair water met een oude elektrische boiler en heb je een torenhoge energierekening? Dan is een warmtepompboiler misschien een interessant alternatief voor jou! Als je veel warm water verbruikt en geen gasaansluiting hebt of geen stookolie meer wil gebruiken, dan kan je overwegen om je elektrische boiler te vervangen door een warmtepompboiler. Zo worden je energiekosten bijna gehalveerd.

De terugverdientool van Remeha simuleert hoe snel je jouw investering terugverdient. De tool houdt aan de hand van jouw postcode ook rekening met lokale premies. Dankzij de besparing op je elektriciteitsfactuur en een premie voor een warmtepompboiler, verdien je je investering soms al na twee of drie jaar terug. Bereken zelf jouw terugverdientijd van een warmtepompboiler.

3. Bereken je E-peil en geschatte energiekost

Ga je bouwen en wil je weten wat de energievereisten voor je woning zijn? Of ben je gewoon benieuwd naar het E-peil van je huidige woning? Dan kan je de EPB-calculatietool van Remeha gebruiken. Je geeft hier de hoogtes, breedtes en dieptes van de kamers in, de bouwstijl, het isolatieniveau, de energiebron die je wil gebruiken, … Het resultaat: een schatting van het E-peil en een berekening van de verwarmingskosten en het energieverbruik van je woning. Simuleer het zelf met de EPB-rekenmodule.

Advies nodig?

Heb je een van de tools uitgetest? Dan krijg je jouw rapport ook via e-mail toegestuurd. Dit verslag kan je meenemen naar je installateur. Hij helpt je om jouw wensen en eisen in kaart te brengen en geeft je advies op maat. Zoek hier een verwarmingsinstallateur in je buurt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10598-14548/remeha/partnerberichten/een-nieuwe-ketel-of-warmtepompboiler-bereken-hoe-snel-je-je-investering-terugverdient/