livios logo

Verplicht onderhoud van je ketel? 3 redenen waarom je best in de zomer je afspraak maakt

Nu de zomer in het land is, denk je waarschijnlijk niet meteen aan het onderhoud van je verwarmingsketel. Toch is het slim om alvast een afspraak te maken met je installateur, want een (twee)jaarlijkse onderhoudsbeurt sla je beter niet over. Remeha vertelt je waarom.

15281-NL

De zomer is het ideale moment om het onderhoud van je gas- of stookolieketel in te plannen.

Foto Remeha

15281-NL

Een goed onderhouden ketel zorgt er voor dat je minder risico loopt op een storing of defect.

Foto Remeha

15281-NL

Een goed onderhouden verwarmingsketel verbruikt minder energie: tot wel 8 à 12% minder.

Foto Remeha

15281-NL

Remeha heeft een groot netwerk van installateurs die het onderhoud van jouw ketel kunnen uitvoeren.

Foto Remeha

1. Je installateur heeft tijd

De zomer is het ideale moment om het onderhoud van je gas- of stookolieketel in te plannen. In deze periode hebben installateurs meer tijd vrij in hun agenda. Je wacht dus best niet tot putje winter om je installateur te contacteren, want dan zit zijn agenda vaak al vol. Remeha heeft een uitgebreid netwerk van installateurs die het onderhoud van jouw ketel kunnen uitvoeren. Zoek via deze tool een installateur in je buurt. Wist je bovendien dat er strenge regels verbonden zijn aan het onderhoud van je ketel? Lees hier meer over de verplichtingen.

2. Met een gerust hart de winter in

Tijdens het jaarlijks onderhoud van je ketel meet de installateur onder andere het koolstofmonoxideniveau in de ruimte waar je verwarmingsinstallatie staat. Hij controleert ook de ventilatie en afvoer van de verbrandingsgassen. Hierdoor ben je na het onderhoud zeker dat je verwarming goed werkt en er geen schadelijke stoffen in huis circuleren. Een goed onderhouden ketel zorgt er bovendien voor dat je minder risico loopt op een storing of defect. Zo is je verwarmingsketel al helemaal klaar voor de winter en kan je tijdens de koudste dagen van het jaar op je twee oren slapen!

3. Lager energieverbruik en langere levensduur

Een goed onderhouden verwarmingsketel verbruikt minder energie: tot wel 8 à 12% minder. Dat is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu. Daarnaast verlengt een regelmatig onderhoud ook de levensduur van je ketel. Dateert je ketel van voor 2000? Dan is het misschien interessanter om te investeren in een energiezuiniger exemplaar, want oude ketels verbruiken 30% meer energie en stoten 1 ton CO2 meer uit per jaar dan een nieuwe condenserende gasketel. Ontdek hier of je ketel aan vervanging toe is.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je een vraag over het onderhoud van je ketel? Remeha helpt je graag verder. Misschien is je oude ketel wel aan vervanging toe, maar weet je niet welke verwarmingsmethode het meest geschikt is voor je woning? Laat je gidsen door de warmtewijzer van Remeha en ontdek hoe je jouw woning efficiënt verwarmt.  

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10598-15281/remeha/partnerberichten/verplicht-onderhoud-van-je-ketel-3-redenen-waarom-je-best-in-de-zomer-je-afspraak-maakt/