livios logo

Je sanitair water verwarmen? Ontdek welke oplossing het best bij jouw gezin past!

Ga je bouwen of je badkamer renoveren? Dan is het belangrijk om je verwarmingsinstallatie af te stemmen op je warmwatercomfort. Met hoeveel personen maak je gebruik van de badkamer? Installeer je een regendouche? Neem je dagelijks een uitgebreid bad? Deze factoren zijn bepalend voor het type installatie dat je nodig hebt. Verwarmingsspecialist Remeha zet de opties voor je op een rij.

15480-NL

Condensatieketels op gas zorgen voor een aangename warmte in huis én voor sanitair warm water.

Foto Remeha

15480-NL

Is je technische ruimte voldoende groot? Dan kan je overwegen om een aparte boiler te installeren.

Foto Remeha

15480-NL

Met een zonneboiler geniet je de helft van het jaar van de gratis warmte van de zon.

Foto Remeha

15480-NL

Ook een warmtepompboiler is een milieuvriendelijk alternatief.

Foto Remeha

1. Combiketel

Condensatieketels op gas zorgen voor een aangename warmte in huis én voor voldoende sanitair warm water. Ze hebben een hoog rendement en zijn energiezuinig waardoor je van een laag verbruik geniet. Hierdoor zijn ze nog steeds een verstandige keuze, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Met een condensatieketel heb je bovendien altijd onbeperkt warm water. Wel kan het even duren voordat het water is opgewarmd. Bij Remeha vind je een ruim aanbod gascondensatieketels.

2. Boiler

Is je technische ruimte voldoende groot? Dan kan je overwegen om een verwarmingsketel in combinatie met een aparte boiler te installeren. Warmwaterboilers zijn populair omdat ze je meteen van warm water voorzien. Het water hoeft niet meer opgewarmd te worden waardoor er meteen warm water uit je kraan stroomt. De inhoud van de boiler kan je afstemmen op de grootte van jouw gezin en je warmwatervraag. Ze zijn verkrijgbaar met een inhoud van 100, 125, 200, 300, 400 of 500 liter. Bekijk het volledige gamma warmwaterboilers.

3. Zonneboiler

Een ecologisch verantwoorde keuze maken? Met een zonneboiler geniet je de helft van het jaar van de gratis warmte van de zon. De zonnewarmte wordt opgevangen via panelen op je dak en afgegeven aan het opslagvat van je zonneboiler. Daarnaast word je ook minder afhankelijk van je energieleverancier. Een zonneboiler dekt namelijk tot 60% van de productie van je sanitair warm water. Als je weet dat een doorsnee gezin gemiddeld 3.000 kWh verbruikt voor sanitair warm water, kan je al snel uitrekenen dat je met een zonneboiler tot 1.800 kWh bespaart. Ontdek hier de RemaSOL-zonneboiler van Remeha.

4. Warmtepompboiler

Ook een warmtepompboiler is een milieuvriendelijk alternatief. Dit toestel onttrekt net als een warmtepomp warmte uit de omgevingslucht en verwarmt hiermee je sanitair water. Een warmtepompboiler is ook energiezuinig: het verbruikt tot drie keer minder energie dan een elektrische boiler. Combineer je deze installatie met zonnepanelen? Dan verwarm je je sanitair warm water nog energiezuiniger. Meer weten? Lees meer over de Remeha Azzora-warmtepompboiler.

Tip: Vraag raad aan een installateur

De juiste verwarmingsmethode vinden? Laat je gidsen door de Warmtewijzer van Remeha en ontdek de ideale oplossing voor jouw woning en gezin. Remeha heeft ook een uitgebreid netwerk van installateurs. Zij kunnen je helpen met het in kaart brengen van jouw wensen en je advies geven over de mogelijke toestellen. Zoek hier een installateur in je buurt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10598-15480/remeha/partnerberichten/je-sanitair-water-verwarmen-ontdek-welke-oplossing-het-best-bij-jouw-gezin-past/