livios logo

Verwarmingsmogelijkheden: wat kies je het best?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes op het vlak van verwarming. Gelukkig kan je je woning op verschillende manieren verwarmen. Benieuwd welke oplossing het beste past in jouw situatie? Een gasketel, warmtepomp of hybride-oplossing?  Remeha helpt je bij het zoeken naar de ‘juiste’ warmte!

15722-NL

Foto Remeha

15722-NL

Foto Remeha

15722-NL

Foto Remeha

1. Gascondensatieketel

Ga je bouwen en ben je op zoek naar de juiste verwarming? Of wil je je bestaande ketel vervangen? Dan kan je overwegen om een condensatieketel op gas te plaatsen. Dat toestel is geschikt voor middelgrote gezinnen in een halfopen of open woning. Een gascondensatieketel is niet alleen zuinig, maar scoort ook hoog op het vlak van rendement. Je kan er ook je sanitair warm water mee verwarmen. Daarnaast heb je keuze uit een compacte wandketel of een vloermodel. Bekijk hier de modellen.

2. Warmtepomp

Is je woning goed geïsoleerd en luchtdicht en wil je bijdragen aan een groenere toekomst? Dan is een warmtepomp een slimme keuze. Een lucht-waterwarmtepomp werkt op elektriciteit en haalt zijn warmte uit de omgevingslucht. Die warmte wordt op zijn beurt afgegeven aan je (vloer)verwarming en sanitair warm water. Met zo’n toestel bespaar je tot 70% op je energierekening op voorwaarde dat je zelf elektriciteit opwekt via zonnepanelen op je dak. Bekijk hier alle warmtepompen van Remeha.

3. Hybride verwarming

Twijfel je tussen een condensatieketel en een warmtepomp? Of is je woning misschien niet voldoende geïsoleerd voor een warmtepomp? Dan is een hybrideverwarming het ideale systeem. Een hybride-installatie bestaat uit een gascondensatieketel en een elektrische warmtepomp. Het grote voordeel? Je verwarmt steeds met de energiebron die de laagste energiekost heeft. Wekken je zonnepanelen voldoende stroom op, dan verwarmt de warmtepomp je woning en sanitair warm water. Is gas goedkoper? Dan schakelt het systeem automatisch over op je gasketel. Lees meer over de voordelen van een hybride systeem.

4. Zonneboiler

Wil je je sanitair warm water op een ecologische manier verwarmen? Dan is een zonneboiler misschien iets voor jou. Op het dak vangen collectoren de warmte van de zon op. Die collectoren staan in verbinding met je boiler die de warmte gebruikt om je sanitair water te verwarmen. Met een zonneboiler verwarm je dus een deel van je sanitair warm water gratis met de warmte van de zon. Daamee bespaar je tot 60% energie voor de productie van je sanitair warm water.

Doe de test!

Weet je niet zeker welk toestel het meest geschikt is voor jouw woning? Remeha helpt je bij het kiezen. Via de warmtewijzer kom je te weten welke toestel bij jou en je gezin past. Start nu de warmtewijzer en ontdek hoe Remeha jou warm kan maken.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10598-15722/remeha/partnerberichten/verwarmingsmogelijkheden-wat-kies-je-het-best/