livios logo

Is mijn verwarmingsketel aan vervanging toe?

Hoe kunt u efficiënter verwarmen en houdt dit een vervanging van uw huidige verwarmingssysteem in? Allereerst dient de leeftijd van de ketel onder loop genomen worden. De gemiddelde leeftijd van een ketel is 15 jaar. Is uw ketel ouder dan is dit een grote energieverbruiker en draagt ze weinig positief bij aan het milieu.

9779-N

Foto Remeha

Oudere ketels verbruiken 30% meer energie en stoten per jaar 1 ton meer CO2 uit dan efficiënte condenserende verwarmingsketels. Wanneer geopteerd wordt voor een nieuwe en efficiëntere ketel zal u minder energie verbruiken, minder CO2 uitstoten en een lagere energiefactuur bekomen. Doordat u een verlaging verkrijgt op uw verbruik, wordt uw investering ook op kortetermijn terugbetaald. Daarbij mag niet vergeten worden dat in België men verplicht is een energieaudit uit te voeren wanneer ketels een bepaalde leeftijd bereiken.

Wanneer u opmerkt dat uw verwarmingsketel niet voldoet aan de verwachtingen en storingen de kop opsteken. U laat jaarlijks of tweejaarlijks uw onderhoud uitvoeren en verandert niets aan uw gewoonten. Wanneer interventies vaker voorkomen, kan dit een indicatie zijn dat uw verwarmingsketel zijn eindleeftijd bereikt heeft. En dit aangeeft dat vervanging van uw verwarming is aangewezen. Uw installateur kan u hier zeer goed in begeleiden welke stappen te ondernemen naar de meest efficiënte verwarming op uw maat. 

Indien u opmerkt dat uw energierekening stijgt en u niets aan uw gewoonten heeft veranderd, kan dit te wijten zijn aan de leeftijd of efficiëntie van uw huidige verwarmingsinstallatie. Hoe ouder uw verwarmingsketel wordt, hoe lager het rendement ligt van uw ketel. Wanneer het rendement zakt tot onder 75%, dient u zeker een vervanging te overwegen.

Wanneer is het nog nodig dat u een vervanging overweegt? Als uw behoeften veranderen. U verbouwdt uw huis, u breidt uit, voorziet extra isolatie of renoveert uw badkamer en installeert een jacuzzi en een regendouche. Uw verwarmingsketel dient steeds aangepast te worden op uw gewenste comfortniveau. Uw behoeften aan verwarming of aan warm water vragen een investering in een aangepaste ketel op uw maat.

Wenst u meer informatie over de perfecte ketel voor uw comfortvraag?

Surf naar www.remeha.be of bezoek ons op Batibouw Stand 12-519.  

Kom langs op de stand en geniet van de energiecheque met kortingen tot € 450. Meer info over de remeha batibouw actie, klik hier

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10598-9779/remeha/partnerberichten/is-mijn-verwarmingsketel-aan-vervanging-toe/