livios logo

Je sanitair water duurzaam en energiezuinig opwarmen? Dat doe je met deze oplossing

Een warmwaterwarmtepomp of warmtepompboiler gebruikt buiten- en circulatielucht om je sanitair water te verwarmen. Met andere woorden: een erg milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing. Je verbruikt namelijk een pak minder elektriciteit dan met een elektrische boiler. En in tegenstelling tot een zonneboiler is je warmtepompboiler ook niet afhankelijk van zonlicht: ideaal als de oriëntatie van je dak te wensen overlaat. Van een warmtepompboiler geniet je zo zorgeloos het hele jaar door.

Vitocal 060-A: compact, stil en efficiënt
De compacte warmtepompboiler Vitocal 060-A bereidt niet alleen efficiënt je warm water, maar beschikt ondanks zijn ruimtebesparende behuizing ook over een inhoud van 250 liter. Bovendien werkt hij bijna geluidloos. Met de versie met geïntegreerde warmtewisselaar verwarm je extra met een verwarmingsketel of zonne-installatie. Voor beide modellen kan je de zelfopgewekte stroom van je zonnepanelen gebruiken. Vitocal 060-A installeer je probleemloos in zowel een nieuwbouw- als renovatieproject.

Verhoog je woonkwaliteit
Vitocal 060-A haalt een deel van zijn warmte uit omgevingslucht en verhoogt die tot een temperatuur van maximaal 62 °C. Het grote voordeel: de warmtepompboiler onttrekt niet alleen lucht, maar ook vocht uit de ruimte. Zo zijn je bouwmaterialen beter beschermd en stijgt de algemene levenskwaliteit in je woning. Met de bijgeleverde adapter kan je het toestel bovendien omvormen zodat het in plaats van omgevingslucht de buitenlucht opneemt. Ook bij een buitentemperatuur van -5 °C werkt Vitocal even efficiënt als altijd.

Vitocal 262-A: slimme regeling
Ook met de warmwaterwarmtepomp Vitocal 262-A bespaar je geld en energie. Dit model is zowel zonder als in een hybrideversie mét warmtewisselaar verkrijgbaar. De hybride versie is vooral geschikt als je je bestaande installatie uitbreidt of renoveert. Voor een optimale werking kiest de slimme regeling steeds tussen je warmtepomp en verwarmingstoestel. In die keuze houdt hij onder meer rekening met de huidige energieprijzen. De warmtepomp verwarmt het water vooraf, het verwarmingstoestel achteraf. Maximaal warmwatercomfort gegarandeerd!

Geschikt voor extreme temperaturen
Vitocal 262-A maakt niet per se gebruik van omgevingslucht: als het toestel op buitenlucht werkt, functioneert het optimaal in een omgeving waar het -8 tot 40 °C is. Daardoor kan je dus ook in extreem warme zomers of koude winters op je warmtepompboiler rekenen. Het elektrische model is standaard met een droog elektrisch verwarmingselement uitgerust, maar ook de hybrideversie met warmtewisselaar kan je hiervan voorzien. Omdat het verwarmingselement beschermd  is tegen verkalking, hoef je de boiler bij vervanging ervan niet te laten leeglopen.

Overweeg je een warmtepompboiler te installeren? Vraag nu je offerte aan.

13259-N

De compacte warmtepompboiler Vitocal 060-A werkt bijna geluidloos.

Foto Viessmann Belgium bvba

13259-N

De warmtepompboiler onttrekt niet alleen lucht, maar ook vocht uit de ruimte.

Foto Viessmann Belgium bvba

13259-N

Ook met de warmwaterwarmtepomp Vitocal 262-A bespaar je geld en energie.

Foto Viessmann Belgium bvba


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1060-13259/viessmann-belgium-bvba/partnerberichten/je-sanitair-water-duurzaam-en-energiezuinig-opwarmen-dat-doe-je-met-deze-oplossing/