Parquetvinyl - Het interieurverhaal van Lore

Bart en Lore weten van aanpakken. In één jaar tijd verbouwden ze hun huis, trainde hij voor een Iron Man en startte zij haar tweede zaak. Nu plukken ze de vruchten van die pittige periode: na een drukke werkdag komen ze hier tot rust. Kijk mee binnen in hun lichtrijke woning in het groen…

Kinderpsychologe Lore ging de liefde achterna en ruilde thuisstad Brasschaat in voor het landelijke Essen, aan de Nederlandse grens. Hier woont ze samen met vriend Bart, een triatleet en sportcoach, en hond Nura in hun pas gerenoveerde woning. “Een praktijkruimte en mooi uitzicht waren onze enige vereisten bij de zoektocht naar een eigen woonst”, vertelt Lore. Die zaken vonden ze in deze vrijstaande woning, die baadt in het licht en uitkijkt op de velden.

Lore en Bart ondertekenden de eigendomsakte van hun huis eind 2020 en trokken er meteen daarna in. Al zag het huis er nog niet uit zoals nu: het was er donker, er waren veel kleine ruimtes, er lag een ouderwetse tegelvloer… Door een paar slimme ingrepen kunnen ze hier nu optimaal genieten van de mooie lichtinval en een gevoel van openheid. “We sloopten enkele muren en lieten de Parquetvinyl vloer overal doorlopen. Beneden én boven. Hierdoor lijkt ons huis veel groter.”

Tijdens hun zoektocht naar een mooie, naturelle visgraatvloer kwam het koppel uit bij Parquetvinyl. Lore: “We lieten ons adviseren bij GUVA in Essen, waar ze ons verschillende opties toonden. Qua houtstructuur, grootte van de planken en kleur bleek de Yukon Mistral onze favoriet!” Dat er bij Parquetvinyl geen extra ondervloer nodig is omdat die geïntegreerd is in de plank, was voor hen ook doorslaggevend. Om tijd en budget te sparen wilden ze daarnaast absoluut een vloer die ze op de bestaande tegels konden plaatsen.

Lore: “Parket hebben we zelfs niet overwogen. Wij kozen resoluut voor gemak en zijn nog elke dag blij met onze keuze voor Parquetvinyl. We hoeven ons geen zorgen te maken als we morsen bij het water geven aan de planten of wanneer er een glas wijn omvalt. Gespetter na het koken is zó opgekuist. Ook de hondenharen van Nura vallen amper op door het reliëf in de planken.”

Boven installeerden Lore en Bart ook Parquetvinyl. Hier kozen ze voor gewone planken met dezelfde kleur en structuur als beneden. De vloer werd op de bestaande ondergrond geïnstalleerd en loopt overal door: van de gang naar de slaapkamers, dressing en badkamer. Lore: “We waren niet bewust op zoek naar een vloer met houtlook voor in de badkamer, maar de warmte — zowel qua gevoel aan je voeten als uitzicht — is nu wel een grote plus. Het is een gezellige badkamer geworden die waterbestendig is. Helemaal zoals we het voor ogen hadden.”

Lore is beroepshalve veel bezig met mentale gezondheid en dat sijpelt door naar haar privéleven. Zo start ze vrijwel elke dag met beweging: een halfuur yoga of een wandeling met de hond. Lore: “Ook maak ik elke ochtend tijd om aan ‘journaling’ te doen. Het neerschrijven van enkele gedachten helpt om even tot mijzelf te komen.”

Lore en Bart hebben allebei drukke agenda’s, maar eenmaal ze thuis zijn kost het hun geen moeite om het werk achter zich te laten en helemaal te ontspannen. In hun gezellige en warme woonst kunnen ze voluit leven. Hier komen ze tot rust.

Voor de benedenverdieping werd gekozen voor Yukon Mistral visgraat. Boven werd voor dezelfde collectie gekozen in plankenvloer.

Meer inspiratie? Volg dan zeker Parquetvinyl by Lamett op Instagram en Facebook. Of neem een kijkje op de website!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media