livios logo

Zeg vaarwel tegen lawaaihinder: dit is de oplossing!

Bouwgronden worden steeds kleiner, net als nieuwbouwwoningen. Omdat we dichter op elkaar bouwen, speelt akoestiek een belangrijkere rol  in het ontwerp van je woning. Een goede keuze van ruwbouwmateriaal is essentieel. Xella heeft dé oplossing: met het kalkzandsteenblok Silka heb je nooit meer geluidsoverlast.

13153-N

Silka is een kalkzandsteenblok die zich uitstekend leent voor nieuwbouwwoningen.

Foto Silka

13153-N

Silka-blokken zijn kampioen op vlak van akoestische isolatie. Ideaal voor woningscheidende wanden!

Foto Silka

Silka is een kalkzandsteenblok die zich uitstekend leent voor nieuwbouwwoningen. Deze bouwblokken hebben een hoge geluidsisolatie, uitstekende thermische inertie, zijn onbrandbaar en ongevoelig voor vocht en schimmel. Zo geniet je van een aangenaam binnenklimaat.

Snelle plaatsing

Silka-blokken zijn ecologisch en erg arbeidsvriendelijk. Ze worden verlijmd, waardoor ze snel verwerkt kunnen worden. Zo geniet je van een snelle plaatsing. Liever zelf aan de slag? Ook Ytong-blokken hebben een goede akoestische isolatie. Xella biedt gratis opleidingen aan. Zoek hier een opleiding.

Akoestisch comfort
Spelen je kinderen graag muziek? Silka-blokken zijn kampioen op vlak van akoestische isolatie. Zo heb je zelf geen last van het gedrum of het getrompetter op je zolder, terwijl je beneden rustig tv wil kijken. Ook je buren zullen je dankbaar zijn!

Ideaal voor woningscheidende wanden

Sloop je in een drukke stad een woning die je gaat heropbouwen? Of bouw je tegen een andere halfopen woning aan? Silka is het ideale bouwblok voor woningscheidende wanden. Je ervaart geen geluidshinder van je aanpalende buren.

Geluidsisolerend

Bouw je in de buurt van een spoorweg? Ook dan geniet je met Silka-blokken van stilte in je woning. Deze kalkzandsteenblokken zijn geluidsisolerend, waardoor je een trein die voorbij rijdt nauwelijks hoort.

Tip: anticipeer!

Besteed bij het ontwerp van je woning al voldoende aandacht aan de akoestiek. Achteraf ingrijpen als je geluidsproblemen hebt, leidt mogelijk tot dure en moeilijke ingrepen.

Meer weten over Silka? Neem een kijkje op www.xella.be of download de gratis folder.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10609-13153/silka/partnerberichten/zeg-vaarwel-tegen-lawaaihinder-dit-is-de-oplossing/