livios logo

De planeet beschermen en duurzaam bouwen, een bewuste keuze met De Dietrich.

Duurzaam bouwen is een breed begrip. Bij duurzaam bouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op de mens, het milieu en gaat men voor een leefbare toekomst voor de komende generaties.

10299-N

gshp

Foto De Dietrich

10299-N

gshp

Foto De Dietrich

10299-N

gshp

Foto De Dietrich

10299-N

zonne energie

Foto De Dietrich

Wie duurzaam bouwt, streeft naar een zuinig  energie- en watergebruik en een vermindering van de uitstoot van CO2 bij verwarming en koeling van de woning.  Om te helpen bij het kiezen van de meest duurzame en energie vriendelijke oplossing bij nieuwbouw heeft De Dietrich een case uitgewerkt die u kan helpen om de correcte verwarmingsoplossing voor jouw woning te vinden.

Lage energiewoning

Het gezin De Smedt wil graag een vrijstaande lage energiewoning bouwen. Hun gezin bestaat uit 4 leden, de ouders Mark en An, hun twee tieners Juul en Axelle en de hond Gust. De bewoonbare oppervlakte van hun nieuwbouwperceel bedraagt 230m². Comfort staat voor hen op de eerste plaats.  Daarom willen zij de mogelijkheid hebben om te koelen in de zomer en hun huis op een aangename manier te verwarmen in de winter. Met twee tieners die elke ochtend een douche nemen en An die graag ontspant in een relaxerend bad is er een grote vraag naar sanitair warm water.

Mark en An willen hun nieuwe hun nieuwbouwwoning zo duurzaam mogelijk bouwen door maximaal gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen om zo op lange termijn een zo laag mogelijk energie factuur te bekomen.

De Dietrich heeft voor dit gezin een oplossing uitgewerkt dat tegemoet komt aan al hun wensen. Er wordt voldaan een hoog sanitair comfort door gebruik te maken van een zonneboiler, het passief koelingssysteem staat in voor een aangename friste in de zomer en de grondwater warmtepomp in combinatie met vloerverwarming staat in voor een duurzame verwarmingsoplossing.

Oplossing

De Dietrich GSHP met zonneboiler 200 GSHL en buffer GT 200

Omschrijving van de oplossing

De bodem: bron van comfort in elk seizoen

Voor een sterke prestatie met garantie op comfort en besparingen stelt de Dietrich de GSHP 5 MR-E geothermische warmtepomp voor als verwarmingsoplossing. Door energie te onttrekken aan het grondwater (boring van 5 tot 10 m), garandeert de GSHP een constante temperatuur om de woning te verwarmen. Het grondwater wordt bovendien niet verbruikt maar teruggepompt.

 De GSHP onderscheidt zich door zijn sterke prestaties met een COP tot 5,6 bij 10°C. Voor 1kWh elektrisch verbruik, recupereert u gratis 5,6kWh. U bespaart uw energiefactuur en verlaagt uw Co2 uitstoot aanzienlijk. Het gezin De Smedt is verzekerd van comfort zowel in de zomer als in de winter gezien de GSHP omkeerbaar is. Dankzij een optionele hydraulische kit met by-pass zo is er namelijk de mogelijkheid om dankzij passieve koeling in de zomer een aangename friste in huis te bekomen. Dit geothermisch systeem is bovendien onzichtbaar van buiten uit en is geluidsarm. 

Voor de sanitair warm water-productie wordt deze warmtepomp gecombineerd met een stratificatie-zonneboiler GSHL van 200 l en twee PRO D230 zonnecollectoren.  Op deze manier combineert dit gezin gratis energie uit de bodem met zonne-energie. Dankzij de Diematic iSystem regeling, kan de GSHP de productie van sanitair warm water aansturen. Met de GHL boilers worden de warm waterbehoeften van een gezin gedekt met een inhoud van slechts 194 liter. Bovendien staan de boilers die met een GSHP gecombineerd worden garant voor een continu comfort dankzij een snelle opwarming in minder dan één uur.

In het kader van de Energieprestatieregelgeving of de keuze voor een Lage Energie Woning, is de GSHP uitermate geschikt gezien het energieverbruik drastisch kan verminderd worden. Met de GSHP kan u uw energieverbruik registreren om uw verbruik nauwgezet op te volgen. De GSHP met zonneboiler beschikt over een A++ label voor verwarming en A+ label voor SWW-productie

De planeet beschermen en duurzaam bouwen, een bewuste keuze met De Dietrich.

Interesse in een duurzame oplossing op maat? Contacteer dan één van onze partners op de Van Marcke website of ga langs in een Big Blue point.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10618-10299/de-dietrich/partnerberichten/de-planeet-beschermen-en-duurzaam-bouwen-een-bewuste-keuze-met-de-dietrich/