livios logo

Verward over je verwarming? Vier technieken toegelicht!

De verwarmingstechniek is een belangrijke keuze voor je nieuwbouw- of renovatieproject. Er zijn heel wat factoren waar je rekening mee moet houden en de meest rendabele oplossing verschilt van woning tot woning. De Dietrich biedt een uitgebreid gamma verwarmingsoplossingen voor wie geen compromis wil tussen comfort en duurzaamheid. Welke techniek is het meest geschikt voor jouw project? We overlopen vier van de voornaamste verwarmingstechnieken om je te helpen de knoop door te hakken!

12840-NL

HPI - S

Foto De Dietrich

12840-NL

Kaliko THW

Foto De Dietrich

12840-NL

Naneo EMC-M S

Foto De Dietrich

12840-NL

Alezo G Hybrid

Foto De Dietrich

12840-NL

De Dietrich

Foto De Dietrich

Warmtepomp

Een warmtepomp is in de eerste plaats een goede keuze bij een nieuwbouw. De warmte wordt gewonnen uit de omgevingselementen, zoals de bodemwarmte, de lucht of het grondwater. De lucht-water warmtepomp HPI S is een enorm compacte optie waar alle technische componenten in geïntegreerd zitten. Je geniet in elk seizoen van een optimaal comfort omdat deze warmtepomp actief kan koelen en verwarmen via de vloerverwarming. Bij renovaties is de HPI S een goede optie, omdat ze gecombineerd kan worden met andere energiebronnen. De versie met hydraulische ondersteuning gebruikt een bestaande ketel om bij te springen als de warmtepomp de woning niet warm krijgt.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een lucht-waterwarmtepomp die warm water voor sanitair levert. Daarvoor haalt ze warme lucht uit de woning. Een warmtepompboiler is vooral geschikt als milieuvriendelijke vervanging van een elektrische boiler. Dankzij de huidige premies en de jaarlijkse besparing op je energiefactuur is de meerkost van een warmtepompboiler op 2 à 3 jaar teruggewonnen. De Kaliko THW is een topper in het segment, en haalt een enorm rendement: met 1 KwH verbruik genereer je tot 3,7 KwH voor je sanitaire verwarming. Zo kan je tot 70% van je water verwarmen met ‘gratis’ warmte uit de lucht.

Condenserende gaswandketel

Hernieuwbare verwarmingsbronnen verbruiken elektriciteit en zijn dus vooral een goede oplossing in combinatie met zonnepanelen. Gas is een brandstof met een hoog rendement voor verwarming, en is nog steeds de beste keuze in woningen die niet goed geïsoleerd zijn, geen zonnepanelen hebben of waar geen vloerverwarming ligt. De Naneo EMC-M S is een budgettopper en combineert een compact design met met een hoog sanitair comfort. Er is een plaatsbesparende versie met doorstromer, een versie met een boiler van 130l voor maximaal comfort, of een elegante tussenoplossingen met een boiler van 80l. Dankzij warmterecuperatie haal een rendement tot 109% en in combinatie met een buitenvoeler en slimme thermostaat bekom je een energielabel van A+.

Hybride systeem

Voor een echt efficiënte verwarmingsoplossing voorziet De Dietrich hybride systemen die hernieuwbare energie combineren met klassieke brandstoffen om op elk moment het hoogst mogelijke rendement te bieden. De Alezio G Hybrid is zo’n innovatieve oplossing die maximaal voorrang geeft aan hernieuwbare energie. Als het rendement van de warmtepomp te laag wordt (wanneer verwarmen met hernieuwbare energie meer energie of elektriciteit kost dan een klassieke ketel), dan schakelt de hybride over op de condenserende gaswandketel. Met 1 KwH verbruik levert de Alezio G Hybride 5,11 KwH warmte. Dankzij de mogelijkheid om tot twee verwarmingskringen aan te sturen, is het een ideale oplossing bij renovaties.

Meer informatie over de verwarmingstechnieken van De Dietrich? Bezoek de nieuwe website en ontdek de beste oplossing voor jouw project!

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10618-12840/de-dietrich/partnerberichten/verward-over-je-verwarming-vier-technieken-toegelicht/