livios logo

De duurzame investering die zichzelf terugbetaalt, de warmtepompboiler

Verwarm jij je sanitair water met een elektrische boiler? Overweeg de aanschaf van een warmtepompboiler en bespaar tot 60%.

14081-NL

Kaliko Warmtepompboiler De Dietrich

Foto De Dietrich

14081-NL

Kaliko Warmtepompboiler De Dietrich

Foto De Dietrich

14081-NL

Kaliko Warmtepompboiler De Dietrich

Foto De Dietrich

Krijg jij het altijd benauwd als jouw energieafrekening in de bus ligt? Je bent niet alleen!

Woningen worden steeds beter geïsoleerd waardoor de kosten voor het verwarmen van je woning dalen. Maar hierdoor vertegenwoordigt de energiekost om je water te verwarmen een groter gedeelte van de totaalfactuur. Toch kan je ook hier nog besparen.

Een gezin van 4 personen met een elektrische boiler van 300 liter betaalt gemiddeld 661 euro aan energiekosten om zijn sanitair warm water te verwarmen. Daar schrik je waarschijnlijk van niet!

Wist je dat er een milieuvriendelijk alternatief bestaat voor een elektrische boiler waarmee je ook heel wat energie bespaart?

De oplossing? 

Een warmtepompboiler. Een warmtepompboiler haalt 60% van zijn energie uit de lucht ( dit kan zowel de buitenlucht als restwarmte in een kamer zijn). De overige energie haalt hij uit elektrische energie.

Een korte vergelijking

  • De Kaliko warmtepompboiler van 300 liter kost 2.300 euro zonder plaatsing. Voor de plaatsing reken je best op ongeveer 500 euro (incl. montagekosten en toebehoren).
  • Een traditionele elektrische boiler van 300 liter kost ongeveer 925 euro zonder plaatsing. Voor de plaatsing moet je hier ongeveer 400 euro rekenen.

Door een eenvoudige som te maken kom je uit dat een warmtepompboiler 1.475 euro meer kost dan een elektrische boiler. Trek hier de premie van 300 euro van af en je komt uit op een meerkost van 1.175 euro. Wees er snel bij want volgend jaar (2021) daalt deze premie naar 200 euro.

Jaarlijkse besparing van 459 euro

Zoals hierboven al vermeld werd is de geschatte jaarlijkse energiekost 661 euro met een elektrische boiler. Vervang je deze bij hetzelfde gezin door een warmtepompboiler met dezelfde inhoud dan is dit slechts 202 euro per jaar. Dit komt dus neer op een besparing van 459 euro per jaar! Daar kan je al heel wat leuke dingen mee doen.

Terugverdientijd = minder dan 3 jaar

De meerkost van een warmtepompboiler t.o.v. een gewone elektrische boiler is dus al op minder dan 3 jaar gerecupereerd dankzij de jaarlijkse energiebesparing (459 x 3 = 1.377).

Was je eigenlijk niet van plan op je boiler te vervangen maar heb je nu interesse nu je weet welke hoge besparingen dit teweeg brengt? Dan geniet je al na 5,5 jaar van dit voordeel. Na 5,5 jaar is de kost van een nieuwe warmtepompboiler volledig geneutraliseerd dankzij de energiewinst.

Vanaf dan geniet je integraal van de besparing van 459 euro per jaar.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10618-14081/de-dietrich/partnerberichten/de-duurzame-investering-die-zichzelf-terugbetaalt-de-warmtepompboiler/