livios logo

Een (nieuwe) boiler nodig? Vermijd deze 5 valkuilen

We staan er niet altijd bij stil, maar warm water speelt een belangrijke rol in ons leven. Zeker als het gaat om comfortbeleving. Het nemen van een warm bad of douche staat hoog op de meesten onder ons hun lijstje als we even willen ontspannen of ‘opladen’. Bovendien wordt 40% van het water dat we gebruiken verwarmd en bedraagt het verwarmen van sanitair water tot 15% van je totale energiefactuur. Daarom dat het zeker belangrijk is om rekening te houden met volgende zaken. Zo geniet je altijd van een optimaal comfort en minimaal verbruik!

14307-NL

Zonneboiler De dietrich.

Foto De Dietrich

14307-NL

Kaliko warmtepompboiler.

Foto De Dietrich

14307-NL

Kaliko warmtepompboiler.

Foto De Dietrich

1. Het kiezen van een te kleine of te grote boiler

Boilers bestaan in verschillende uitvoeringen en maten. Het is belangrijk dat de inhoud goed is afgesteld op de noden van jouw gezin. Als je een te kleine boiler kiest, zal je vaak onvoldoende warm water ter beschikking hebben. Kies je voor een te grote boiler, dan verwarm je onnodig water, wat veel energie en geld kost.

2. Geen rekening houden met de hoeveelheid water die jouw douchekop nodig heeft

Je hebt waarschijnlijk al eens onder een douche gestaan waar de douchestraal te zwak is, in het slechtste geval krijg je zelfs nauwelijks de shampoo uit je haar. Hierdoor is jouw douche niet ontspannend maar eerder een moment van frustratie. Om dit te vermijden moet je kijken naar de hoeveelheid water per minuut (l/ min) dat jouw douchekop nodig heeft en die hoeveelheid water per minuut dat de warmwaterbereider (boiler of doorstromer) kan produceren.

3. De boiler te ver van de badkamer plaatsen

Als je de boiler te ver van de badkamer plaatst moet het warme water een lange weg afleggen naar jouw douche of bad. Hierdoor blijft een deel van het water ongebruikt achter in de buizen en verlies je warmte onderweg.

4. Geen rekening houden met de omvang van de installatie

Houd er rekening mee dat de ene warmwaterbereider meer plaats inneemt of meer weegt dan de andere. Heb je weinig plaats en gebruik je zelden op twee plaatsen tegelijk warm water? Dan is een gaswandketel met doorstromer misschien wel de oplossing voor jou? De Naneo S is een uiterst compacte gaswandketel (55 x 36,6 x 36x8 cm) die zowel jouw woning, als warm water kan verwarmen. Een losstaande boiler geeft je meer comfort, maar neemt wel meer plaats in. (Een boiler van 300 liter heeft gemiddeld een afmeting van 2 m hoog en een diameter van 60-70 cm). Ga daarom eerst goed na hoeveel beschikbare ruimte je hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

5. Geen gebruik maken van de nieuwste technieken

Als je nu een elektrische boiler hebt en daar tevreden van bent, is het verleidelijk om deze gewoon te vervangen door een nieuwe versie van hetzelfde toestel. Hier raden wij aan om je toch eerst eens te informeren bij jouw installateur. De Kaliko warmtepompboiler is namelijk een uitstekende vervanger van de elektrische boiler die jou tal van voordelen biedt: 60-70% minder elektriciteitsverbruik, minder CO2 uitstoot en je kan genieten van een premie tot 300 euro (Vlaanderen). Zeker het overwegen waard dus!

Toch nog niet zeker van je keuze of heb je graag wat extra advies of informatie? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact op met een van onze partnerinstallateurs in jouw buurt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10618-14307/de-dietrich/partnerberichten/een-nieuwe-boiler-nodig-vermijd-deze-5-valkuilen/