De kastruimte onder je spoelbak maximaal benutten? Dat kan met dit afvalscheidingssysteem!

Een vrijstaande vuilnisbak in de keuken wordt vaak weggestopt in een hoekje. Dat is erg onpraktisch, aangezien afval zich elke dag opstapelt en gesorteerd moet worden. Met een ingebouwd afvalscheidingssysteem van BLANCO benut je de ruimte onder je spoelbak maximaal en wordt sorteren een pak aangenamer.

Ruimte optimaal benut

De logische plek voor een vuilnisbak in je keuken is de kast onder je spoelbak. Zo kan je fruitschillen of groente-afval meteen weggooien of restjes van borden verwijderen voordat je ze afspoelt. Om de kastruimte optimaal te benutten, biedt BLANCO verschillende mogelijkheden aan om je vuilnis te sorteren. Zo is er voor elke onderkast een geschikt afvalscheidingssysteem:

1. Afvalsysteem voor lades

In moderne keukens worden vaak lades geïntegreerd. Zelfs onder je spoeltafel. Zo’n lade kan je volledig uittrekken en benut de diepte van de gootsteenkast optimaal. Het afvalscheidingssysteem BLANCO SELECT II is speciaal ontworpen voor uittrekbare voorpanelen. Daarbij staan er verschillende vuilnisbakjes tegen elkaar die de volledige breedte benutten, zodat je recycleerbare materialen van je restafval kan scheiden. Erboven bevindt zich nog een aparte lade waarin je kleine spullen kan stockeren zoals de rol vuilniszakken, je voorraad vaatdoeken of sponsjes. Zo heb je alles op orde.

2. Afvalsystemen voor draaideuren

Daarnaast zijn er ook afvalsystemen voor traditionele gootsteenkasten met draaideuren. Zo upgrade je jouw gootsteenkast met het flexibele afvalscheidingssysteem BLANCO BOTTON Pro. Met de deur open kan je de vuilnisbak uittrekken en je afval makkelijk sorteren en weggooien. De vuilnisbak is verkrijgbaar in verschillende modellen die qua breedte volledig afgestemd worden op je kast. Lees meer over de BLANCO BOTTON Pro.

Eén geheel

Een afvalscheidingssysteem maakt deel uit van de waterzone in je keuken. Om die zone nog praktischer in te richten, combineert BLANCO met de BLANCO UNIT drie functies op één plek: drinken, voorbereiden en schoonmaken. Met de juiste spoelbak, kraan en afvalsysteem wordt jouw keuken een goed georganiseerde plek. Doe hier inspiratie op voor jouw BLANCO UNIT op maat.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de afvalsystemen van BLANCO? Ga gerust langs bij een verdeler in je buurt voor advies op maat van jouw keuken.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media