livios logo

3 tips voor de perfecte badkamertemperatuur

De badkamer anno 2019 moet niet alleen praktisch, maar ook comfortabel en rustgevend zijn. We besteden er namelijk veel meer tijd dan vroeger. Los van lekker warm water en een gezellig interieur, is het vooral zaak om de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad op peil te houden. Deze drie comfortkwekers leggen je helemaal in de watten.

12089-NL

De badkamer anno 2019 moet niet alleen praktisch, maar ook comfortabel en rustgevend zijn.

Foto Begetube

12089-NL

Vloerverwarming is energiezuinig en zorgt voor een constante, behaaglijke warmte op je badkamer.

Foto Begetube

12089-NL

De perfecte aanvulling op vloerverwarming? Maak kennis met wandverwarming.

Foto Begetube

12089-NL

Zit je temperatuur helemaal goed? Dan is het nog zaak om te ventileren en vocht af te drijven.

Foto Begetube

1. Vloerverwarming: wandelen op een wolk

Verwarm je jouw badkamer via je vloer, dan ben je zeker van twee dingen: je verwarmt energiezuinig én je geniet van een constante, behaaglijke stralingswarmte. Niets leuker dan ’s morgens of na een deugddoende douche of bad meteen op een warme vloer te wandelen.

Bovendien pas je vloerverwarming perfect in elk soort project toe. Zo zijn natte systemen (met uitvullaag) eerder geschikt in nieuwbouwwoningen en totaalrenovaties, terwijl droge systemen een uitweg bieden in renovaties met beperkte opbouwhoogte.

Misbegrepen: krijg je dikke voeten van vloerverwarming? Absoluut niet! Ontdek hier nog vier andere grote misverstanden.

2. Wandverwarming: garantie op de ideale temperatuur

In de badkamer hebben we het graag ietsje warmer dan in de rest van het huis. Toch lijkt het alsof het er niet altijd even goed opwarmt. Dan is het zaak om bij te verwarmen. De perfecte aanvulling op vloerverwarming? Maak kennis met wandverwarming.

Het principe is quasi hetzelfde als vloerverwarming, alleen zit het buizenwerk achter je muurafwerking. Toch is de warmteafgifte beduidend groter en warmt je wand sneller op. Ideaal voor die extra comfortabele graden. Bijkomende voordelen: je wint extra plaats én je badkamer oogt een pak strakker.

3. Ventilatie: gezond én energiezuinig verluchten

Zit je temperatuur helemaal goed? Dan is het nog zaak om het vocht af te drijven. Net daarom is het belangrijk om je badkamer, en bij uitbreiding je hele woning, op een constante manier te ventileren. Zo verhinder je condensvorming op je ramen, schimmelvorming in de hoekjes, tussen de voegen van je tegels, maar verbeter je ook de algemene luchtkwaliteit in huis. Onmisbaar voor je gezondheid. Maar ook voor je comfort. Kies je namelijk voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dan recupereer je de warmte van de uitgaande, vuile lucht. Een extra meevaller voor je energiefactuur.

Tip: zet na een douche of bad het ventilatiesysteem in je woning een paar minuutjes op maximumsterkte.

En nu … genieten maar!

Nu je weet hoe je voor het perfecte badkamergevoel zorgt, is het alleen nog kwestie om je goed te informeren en te laten begeleiden. Begetube helpt je een handje door zijn partnerinstallateurs kwalitatief te assisteren zodat jij straks zorgeloos en in alle comfort van je woning geniet.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10626-12089/begetube/partnerberichten/3-tips-voor-de-perfecte-badkamertemperatuur/