livios logo

Zuinig én duurzaam verwarmen? Dat doe je via je vloer en wanden

Vloer- en wandverwarming zijn de oplossingen van de toekomst om je woning energiezuinig te verwarmen. Ze combineren beide een aangenaam omgevingsklimaat en zijn na de installatie niet meer zichtbaar. Maar waarom kies je nu best voor een van beide technieken? Begetube helpt je op weg.

13505-NL

Foto Begetube

13505-NL

Foto Begetube

Het principe van vloer- en wandverwarming is eenvoudig: buisjes gevuld met water lopen in kringen onder je hele vloer of in je wanden. Hoe dichter deze kringen bij elkaar liggen, hoe meer warmte het systeem zal opwekken. Zo geven de buisjes warmte af aan je hele woning. En dat op een muisstille manier én met een gelijkmatige verdeling van de aangename stralingswarmte.

Zelfde familie

Ook al behoren vloer- en wandverwarming tot dezelfde familie, toch zijn er een aantal verschillen tussen de twee systemen. Zo mag de temperatuur van je wand bijvoorbeeld oplopen tot 40°C. Aanzienlijk meer dan bij vloerverwarming. Bijgevolg geeft wandverwarming meer warmte af per vierkante meter. Wil je beide systemen optimaal samen laten werken, voorzie dan in een aparte aanvoertemperatuur. Dankzij de verdeel- en regelsystemen van Begetube kan je ze onafhankelijk van elkaar regelen.

Voor grote én kleine ruimtes

Vloer- en wandverwarming zijn niet alleen geschikt voor grotere ruimtes in huis, ze zijn ook ideaal voor kleine kamers. Het volledige systeem zit namelijk onzichtbaar weggewerkt in je vloer en muur. Je verliest geen kostbare ruimte, zoals bijvoorbeeld in een kleine badkamer. Warmt je vloerverwarming de ruimte net niet genoeg op? Dan zorgt wandverwarming voor dat nodige extraatje: beide systemen vullen elkaar perfect aan!

Eens je wandverwarming netjes ingebouwd zit, kan je jouw muur naar wens afwerken. Of je nu fan bent van pleisterwerk, tegels of behangpapier. Dit heeft geen negatief effect op de warmteafgifte. Ook qua keuze voor je vloerbekleding zijn er amper beperkingen. Je installateur kan je hierin ook bijstaan en weet perfect wat kan en wat niet.

Duurzame keuze

Kies je voor vloer- of wandverwarming van Begetube? Dan maak je sowieso een energiezuinige keuze. Doordat onze woningen steeds beter geïsoleerd zijn, kan je met vloerverwarming nagenoeg een hele woning verwarmen. Zo heb je bijvoorbeeld geen radiatoren meer nodig. Bovendien volstaat een lage vloeroppervlaktetemperatuur al om je hele woning op te warmen met het kleinst mogelijk energieverbruik. In combinatie met een lucht-waterwarmtepomp kan je je woning trouwens ook koelen via je vloer- en wandverwarming. Handig! 

Ook zuinig verwarmen?

Wil je meer weten over vloer- en wandverwarming en welke producten Begetube in zijn assortiment heeft? Ontdek het op onze website of contacteer ons.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10626-13505/begetube/partnerberichten/zuinig-en-duurzaam-verwarmen-dat-doe-je-via-je-vloer-en-wanden/