livios logo

De kunst van het ‘verhullen’

Het recent geopende ‘Osiris Showhuis’ toont waartoe de architecten, interior en product designers van de Osiris Hertman Studio in staat zijn. “De invisible neo  scharnieren en het pivotica pro systeem van argenta passen perfect in die setting, want verborgen technieken zorgen voor rust in het interieur,” vertelt bezieler Osiris Hertman zelf.

Design dat niet afleidt
Osiris Hertman: “De bovenverdieping van ons showhuis heb ik zo opgevat: als een plek in huis om te ontspannen. Dat de gang ernaartoe dezelfde sfeer ademt, vond ik dan wel essentieel. De lengte en de consequente aankleding in hout maken trouwens dat die veel meer geworden is dan een verbinding tussen verschillende ruimtes. Het lijkt wel een entree van een tempel, waarin alles weggewerkt zit, tot de scharnieren van de binnendeuren toe. Ik vind het zelf essentieel om design zo te produceren dat het niet afleidt, dat het voor rust in het interieur zorgt. En daar dragen verborgen technieken als deze absoluut toe bij.”

Ook het argenta pivotica Pro systeem in het showhuis is volgens Hertman trouwens een dankbaar geschenk voor architecten om – naast vloer en plafond – ook wanden te laten doorlopen. Zeker als die net zo luxueus afgewerkt zijn. De schuifdeursystemen van argenta gebruikte Osiris Hertman zelf nog niet, maar het is in ieder geval indrukwekkend hoe die wegschuiven in de wand. “Wist je trouwens dat heel wat architecten hun ontwerpen uittekenen met de deuren dicht? En dat terwijl mensen hun deuren 90% van de tijd gewoon open laten? Het wijst nog maar eens op het belang van een mooie integratie van die binnendeuren.  Een ruimte heeft op zich een bepaalde schoonheid, waarom zou je die deuren dan niet als een extra sieraad zien, in plaats van als een noodzakelijk kwaad.”

Trendkleuren
Waar argenta volgens Hertman heel sterk in is, is dat het de interieurtrends op de voet volgt. Waar vroeger RVS of chroom de norm was voor deurbeslag, is nu steeds meer vraag naar kleuren als mat zwart en brons. Met een geborstelde look krijgen die nóg meer uitstraling.
“Tegelijk denken ze ook mee met de interieurarchitect,” aldus Hertman. “Ze snappen de kunst van het ‘verhullen’. Zo is er dankzij de juiste afdekkapjes nergens op de scharnieren een schroef te zien. Nog eens: het zit ‘m in de details, maar alles samen draagt dat wel bij tot een uiterst verfijnd resultaat.”

Vind hier een argenta preferred partner in jouw buurt.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10631-13450/argent-alu/partnerberichten/de-kunst-van-het-verhullen/