livios logo

Milieuvriendelijk verwarmen én zuinig koelen? Dat kan met een warmtepomp!

Onze woningen worden steeds beter geïsoleerd en luchtdicht gemaakt om energie te besparen en het comfort in de winter te verhogen. Maar in combinatie met de steeds vaker voorkomende hittegolven tijdens onze warme zomers zorgt dit ook voor steeds meer risico op oververhitting. Wat kan je eraan doen?

14378-NL

Warme zomers

Foto Mitsubishi Electric Europe

Warme zomers met hittegolven zullen naar alle waarschijnlijkheid een normaal fenomeen worden. Dit heeft een belangrijk gevolg voor onze steeds beter geïsoleerde woningen. Onze woningen houden de warmte namelijk binnen. Dat is zeker al het geval bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande woningen die ingrijpend worden na geïsoleerd. De ramen openzetten volstaat niet meer om de hitte buiten te krijgen, want die zit opgeslagen in de muren en vloeren. Wat wel soelaas biedt, is een systeem om een woning structureel te koelen. Een warmtepomp is daarvoor de verstandigste keuze.

Warmtepompen dienen in de eerste plaats om een woning te verwarmen of van sanitair warm water te voorzien. Maar wist je dat deze ook gebruikt kunnen worden om je woning te koelen? Zowel lucht/water als lucht/lucht warmtepompen komen hiervoor in aanmerking. Bij een lucht/water warmtepomp wordt het water in de vloerverwarming afgekoeld en bij een lucht/lucht warmtepomp wordt er afgekoelde lucht de woning ingeblazen. Je stelt daarbij zelf de gewenste temperatuur in.

Benieuwd naar de werking van een warmtepomp? Bekijk dan zeker eens onderstaande video of neem een kijkje op www.warmtepomp.be.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10633-14378/mitsubishi-electric-europe/partnerberichten/milieuvriendelijk-verwarmen-en-zuinig-koelen-dat-kan-met-een-warmtepomp/