livios logo

Daarom is ventilatiewarmtepomp beste keuze voor het verplicht aandeel hernieuwbare energie

Het bewustzijn voor het klimaat is groot. De zoektocht naar oplossingen om een goed E-peil rapport te halen is dat eveneens. Vanaf 2021 geldt immers de BEN-norm, waarbij een E-peil van E30 verplicht is. Dat vertaalt zich in een verhoogd wooncomfort en een verlaagde energiefactuur. De ideale oplossing voor de vraag naar hernieuwbare energie is een warmtepomp, meer bepaald een ventilatiewarmtepomp.

12831-NL

All-electric opstelling met buffervat en elektrische weerstanden.

Foto Duco Ventilation & Sun Control

12831-NL

Exploded view van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco.

Foto Duco Ventilation & Sun Control

12831-NL

Nog vragen? Ontdek samen met de Duco installateur, de ventilatiewarmtepomp via 8 handige filmpjes.  

Foto Duco Ventilation & Sun Control

Een hernieuwbaar energiesysteem gebruikt natuurlijke en tevens onuitputtelijke energiebronnen zoals zon, water, wind en aardwarmte. Sinds 2014 stelt de EPB-regelgeving dat een minimum aandeel van de energiebehoefte van gebouwen uit hernieuwbare bronnen moet worden gehaald. Om hieraan tegemoet te komen is de keuze voor een ventilatiewarmtepomp logisch. Hiermee voldoe je met gemak aan het verplicht aandeel hernieuwbare energie en kies je voor een oplossing voor een zorgeloze toekomst.

Werking ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht van jouw woning. De afgevoerde lucht wordt door middel van een warmtepomp van zo’n 20 naar 5 graden teruggebracht. Het temperatuurverschil wordt via een warmtewisselaar in bijvoorbeeld een buffervat opgeslagen. De gerecupereerde warmte wordt op z’n beurt voor het verwarmen van je woning ingezet ofwel als laagtemperatuur vloerverwarming ofwel als sanitair warm water. In dit verhaal is er met andere woorden geen sprake van uitstoot. Milieuvriendelijkheid troef.

Welke ventilatiewarmtepomp kiezen

De DucoBox Eco onderscheidt zich van andere ventilatiewarmtepompen door de geïntegreerde 2-zonesturing. De afvoer van vochtige en vervuilde lucht gebeurt in twee zones (badkamer en keuken), wat zorgt voor een maximale energiezuinigheid en een minimaal geluidsvermogen. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op jouw energiefactuur!

De afgevoerde ventilatielucht van deze ventilatiewarmtepomp wordt gebruikt als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater. Hierdoor levert de DucoBox Eco het hele jaar door een efficiënte warmteterugwinning. Deze energie put de warmtepomp uit de ventilatieretourlucht en compenseert de verder benodigde energie met buitenlucht (thermisch vermogen van 2,5 kW).

Flexibele ventilatiewarmtepomp

Zowel op luchtzijdig vlak, dankzij Duco’s modulaire componenten, als op waterzijdig gebied is de DucoBox Eco flexibel. Op die manier kan deze unit geïntegreerd worden in een systeem op maat van de woning en de bewoner.

All-electric of hybride opstelling

Op vlak van hernieuwbare energie worden de normen steeds strenger. De DucoBox Eco vereist een vooropgesteld concept voor koppeling met centrale verwarming en sanitair warm water. Daarbij biedt Duco twee mogelijke totaalconcepten: ‘all-electric’ met buffervat en elektrische weerstanden en ‘hybride’ voor koppeling met boiler.

Duco’s all-electric opstelling zorgt voor een hoog rendement en is daardoor de oplossing bij uitstek voor de vraag naar hernieuwbare energie.

Nog vragen over de ventilatiewarmtepomp? Ontdek via deze weg, samen met de Duco installateur, de ventilatiewarmtepomp van a tot z via acht handige filmpjes.  


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10639-12831/duco-ventilation-sun-control/partnerberichten/daarom-is-ventilatiewarmtepomp-beste-keuze-voor-het-verplicht-aandeel-hernieuwbare-energie/