livios logo

Een gezond binnenklimaat? Deze 3 innovaties zetten je op weg!

Wil je afrekenen met je oververhitte woning in de zomer? En altijd gerust ademhalen in huis? Je beseft dat een raam openzetten niet voldoende is? Een eerste stap in de goede richting! Maak kennis met drie innovaties om jouw binnenklimaat te optimaliseren.

13724-NL

Verse, gezonde lucht als basis om te functioneren. We brengen 90% van onze tijd binnenshuis door.

Foto Duco Ventilation & Sun Control

13724-NL

Zo weinig mogelijk van je ventilatiesysteem aantrekken? Het TronicVent toevoerrooster pikt erop in.

Foto Duco Ventilation & Sun Control

13724-NL

Vermijd gezondheidsproblemen! Schadelijke binnenlucht moet het gebouw kunnen verlaten.

Foto Duco Ventilation & Sun Control

13724-NL

Je beseft dat een raam openzetten niet voldoende is? Een eerste stap in de goede richting!

Foto Duco Ventilation & Sun Control

1. Ventileer zonder zorgen met nieuw ventilatierooster

Omdat we zo goed isoleren en luchtdicht bouwen is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties. Als bewoner wil je je zo weinig mogelijk van je ventilatiesysteem aantrekken. Het nieuwe ventilatierooster TronicVent pikt hierop in. Door de slimme vraagsturing op basis van CO2 gaat het toevoerrooster automatisch open en dicht. Ventileren gebeurt enkel waar en wanneer nodig en bovendien volledig geruisloos. Comfort gegarandeerd!

Naast toevoer is er ook afvoer om vochtige en/of vervuilde lucht af te voeren. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System binnen systeem C geboren. En die zorgt voor de laagste reductiefactor bij nieuwbouw.

2. Compact ventilatiesysteem D voor jouw appartement?

Wist je dat de DucoBox Energy Premium er een klein broertje heeft bij gekregen? De DucoBox Energy Comfort. En klein, dat mag je letterlijk nemen. Het gaat om een compacte en lichte variant (21 kg) als uitbreiding binnen systeem D. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt dit nieuwe balansventilatietoestel met warmteterugwinning dé oplossing voor appartementen en seriematige woningbouw. De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente én energiezuinige werking. Een gunstige energiefactuur verzekerd!

De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warme afvoerlucht de koude aanvoerlucht opwarmt. Anders gezegd: met de DucoBox Energy Comfort benut je al de aanwezige warmte zo goed mogelijk. Op die manier garandeert dit ventilatiesysteem D een behoorlijke besparing op de verwarmingskosten. En dat heeft dan weer een positief effect op het E-peil.

3. Wees klaar voor de toekomst met slimme ventilatiewarmtepomp

Een nieuw toekomstgericht concept als eerste stap naar verduurzaming? Verwarmen en ventileren in één systeem? Met maximaal comfort? Met de DucoBox Eco Hybride binnen systeem C ben je klaar voor de toekomst! Met de ventilatiewarmtepomp bereik je een perfecte luchtkwaliteit. Onderscheidend is de 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een systeem van geïntegreerde regelkleppen aan te sturen, is een optimaal energetisch rendement een feit. Bovendien verhoogt de dag- en nachtregeling het akoestisch comfort aanzienlijk.

Ideaal is het hybride concept voor mensen die hun woonst stap voor stap groener willen maken. Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. Wist je dat je hierdoor de gasvraag van je woning sterk verlaagt? Dat resulteert in een energiebesparing tot 60 % op het gasverbruik. Bovendien telt de ventilatiewarmtepomp mee als 2 energiebesparende maatregelen binnen de Totaalrenovatiebonus.

Bezoek stand 500 in Paleis 12 om deze en andere binnenklimaatinnovaties te bespeuren!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10639-13724/duco-ventilation-sun-control/partnerberichten/een-gezond-binnenklimaat-deze-3-innovaties-zetten-je-op-weg/DucoVentilation