Op zoek naar een totale ventilatie-oplossing?

Je spendeert maar liefst 90% van je tijd binnenshuis door. 24/7 ventileren is een must. Op zoek naar een totale ventilatie-oplossing? Dan richt je je het liefst tot één adres. En vanaf heden is dat mogelijk bij Duco. Nieuw in hun gamma is immers het complete kanalensysteem voor systeem C en D. Zo ontpopt Duco zich tot one-stop-shop.

Sinds de komst van het nieuwe DucoFlex luchtkanalensysteem voor Systeem C en D biedt Duco als totaalaanbieder een ventilatie-oplossing voor elk bouwproject. Ben je op zoek naar ventilatieroosters, over ventilatieboxen tot luchtkanalen en ventielen? De fabrikant heeft alles in huis om jouw binnenklimaat gezond, comfortabel en energiezuinig te maken. Een kort overzicht van het ventilatie-aanbod van de ventilatie- en zonweringspecialist.

NATUURLIJKE TOEVOER EN MECHANISCHE AFVOER MET SYSTEEM C

Natuurlijke ventilatie met energiezuinige werking

Toevoer van verse, gezonde lucht is belangrijk. Hier komt een ventilatiesysteem C in beeld met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer. Als bewoner wil je je zo weinig mogelijk van je ventilatiesysteem aantrekken. Logisch ook. Het DucoTronic System met het volautomatische ventilatierooster TronicVent speelt hierop in. Door de slimme vraagsturing op basis van CO2 past dit rooster zich automatisch aan, aan de optimale ventilatiestand. Heel energiebesparend dus! Zo gebeurt de toevoer van verse lucht enkel waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. Het resultaat: een ventilatiesysteem dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat met extreem gebruikersgemak.

Ventilatiesysteem met de grootste E-peilwinst als resultaat

Vervuilde en vochtige lucht in goed geïsoleerde woningen? Dan is goede ventilatie essentieel. En het liefst op een energiezuinige manier. Met het DucoTronic System combineer je het volautomatische rooster TronicVent met een stille en slimme ventilatiebox: de DucoBox Silent Connect of de DucoBox Focus. Deze ventilatieboxen voeren vervuilde en/of vochtige lucht af waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. Als je de TronicVent combineert met de DucoBox Focus bereik je het summum van ventilatie met de laagste reductiefactor in de markt (0,35). En het resultaat op z’n beurt is de grootste E-peilwinst.

MECHANISCHE TOEVOER EN AFVOER MET WARMTETERUGWINNING MET SYSTEEM D

Balansventilatie: wat is dat ook weer? Hierbij voert het toestel mechanisch verse lucht toe aan de woning en voert vervuilde lucht mechanisch af uit de woning aan de hand van geïntegreerde ventilatoren. Hierbij is er sprake van warmteterugwinning uit de afgevoerde lucht en wordt deze warmte overgedragen aan de toegevoerde lucht.

D-ventilatiesysteem met unieke 2-zonesturing

De naam van de DucoBox Energy Premium is niet zomaar gekozen, want de unit is energiezuinig. De unieke 2-zonesturing op basis van CO2, vocht en tijd zorgt voor ventilatie enkel waar en wanneer dat nodig is. Maar ook aan jouw akoestische comfort is gedacht. Dankzij diverse inspanningen om het geluidsvermogen minimaal te houden zoals de geïntegreerde 2-zoneregeling, een gunstige positionering van de ventilatoren, en het gebruik van hoogwaardig dempend materiaal kan Duco zwart op wit (55 dB bij 325 m³/u) aantonen dat de DucoBox Energy Premium zich effectief het ‘stilste Systeem D van Europa’ mag noemen.

Compact ventilatiesysteem D als klein broertje

Wist je dat de DucoBox Energy Premium een klein broertje heeft? De DucoBox Energy Comfort. En klein, dat mag je letterlijk nemen. Het gaat om een lichte en compacte variant als uitbreiding binnen systeem D. De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort op basis van CO2 en vocht resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Het resultaat: een gunstige energiefactuur!

COMPLEET LUCHTKANALENSYSTEEM

Het nieuwe luchtkanalensysteem DucoFlex vormt de kerst op de ventilatietaart. Dit complete luchtkanalensysteem speelt een cruciale rol in de werking van je ventilatiesysteem. Het biedt een oplossing voor elk hierboven vernoemd type ventilatiesysteem. Bij toepassing ervan geniet je bovendien van het ‘ZERO NOISE’ garantiepakket. Dat bestaat uit de hoogste luchtdichtheidsklasse D, de laagste luchtweerstand én een maximaal akoestisch comfort met de stilste ventilatieboxen van Europa! Het resultaat is een energiezuinige en stille werking van je ventilatiesysteem.

Is je interesse gewekt? Laat je architect contact opnemen met een van onze verdelers.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media