livios logo

5 fouten bij het kiezen van een verwarmingsinstallatie

Onze woningen die we vandaag bouwen moeten voldoen aan een bepaald K-peil (S-peil).
Hoe lager deze waarde hoe minder energie je nodig hebt om de woning te verwarmen.

11971-N

vloerverwarming is niet enkel een aangename verwarming maar ook zuinig en verbruik!

Foto Easykit

11971-N

Een condenserende gaswandketel is de meeste gekozen manier van verwarmen door zijn prijs/kwaliteit

Foto Easykit

11971-N

Met de hulp van Easykit kan jij ook zelf jouw verwarming plaatsen. Ook al heb je géén ervaring.

Foto Easykit

Onze Easykit specialisten ontvangen jaarlijks duizenden bouwers of verbouwers die zelf hun eigen verwarming willen plaatsen. We merken op dat nog vele hun woning willen verwarmen zoals we vroeger deden in onze ouderlijke woning.

 1. Een radiator bij plaatsen wanneer je met vloerverwarming werkt?
  Niet nodig, we kunnen anno 2018 onze ruimtes perfect warm krijgen wanneer je alleen met vloerverwarming werkt. Een extra radiator is overbodig, deze maakt je installatie een pak duurder en heeft geen nut.

 2. Neem maar een extra zware ketel?
  Overdaad schaadt. We hebben voor een gemiddelde nieuwbouw woning geen 30kW meer nodig om deze te verwarmen. Het heeft geen enkel nut om een zwaardere ketel te nemen, deze is enkel maar duurder en verbruikt meer omdat zijn minimaal vermogen ook hoger ligt.

 3. Een verwarming in de slaapkamer?
  Het geeft inderdaad een raar gevoel om in je nieuwbouw geen verwarming te voorzien in de slaapkamers. Werk je met een ventilatie systeem D dan mag je er van uitgaan dat de warmte zich optimaal door de woning zal verspreiden. Zo zullen je slaapkamers al een aangename basistemperatuur hebben zonder dat je deze extra moet verwarmen. Wil je een kamer gebruiken als studeerkamer dan kan je hier wel een verwarmingselement voorzien.
  Stel jezelf de vraag hoe vaak staat je radiator in de slaapkamer aan?

 4. Zet de ketel maar zo ver mogelijk?
  De huidige ketels zijn compact en geluidsarm, je hoeft deze niet te verstoppen in een uithoek van de woning. Plaats je ketel zo centraal mogelijk in de woning. Hoe korter deze bij de badkamer en keuken staat, hoe minder energie je verliest voor het transport van je sanitair warm water. Liggen je badkamer en keuken ver uit elkaar, plaats de ketel dan het dichtst bij de badkamer en voorzie in de keuken een kleine elektrische boiler.

 5. Een extra boiler voor meer comfort?
  Tenzij je meer dan 2 badkamers wenst, heb je geen boiler nodig voor meer sanitair comfort. De huidige generatie gaswandketels hebben extra vermogen om een hoger debiet sanitair warm water te kunnen leveren. Het vermogen voor de verwarming wordt beperkt omdat de behoefte hiervoor lager is. Een extra boiler neemt niet alleen veel plaats in beslag het is duurder in aankoop en het verbruikt ook meer.

Maak een slimme keuze
Easykit heeft alle verschillende systemen in zijn gamma. Radiatoren, vloerverwarming, gaswandketels, warmtepompen, hybride systemen… Onze specialisten overlopen al de voor- en nadelen en kiezen samen met jou de installatie die het beste bij jouw project past.

Kom langs in één van 9 Easykit toonzalen  voor jouw gratis studie en offerte.

Kom langs op onze Easykit stand in hal 3 van de bisbeurs en we tonen je de eenvoud van onze slimme zelfbouw formule. Tijdens bis geven we nog een extra korting bovenop onze reeds zeer lage groothandelsprijzen. 

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10656-11971/easykit/partnerberichten/5-fouten-bij-het-kiezen-van-een-verwarmingsinstallatie/