livios logo

Slim gebruik maken van de zon, lucht en regenwater?

We kunnen klagen dat het te warm is, dan weer te koud, te nat of te droog maar deze energiebronnen kunnen de kost op ons energieverbruik en de uitstoot van CO2 drastisch doen verminderen. Daarom moeten we één of meer van deze bronnen toepassen in de technieken van onze woning. 

12775-N

Met de slimme regenwaterpomp kan je 60% besparen op je waterfactuur.

Foto Easykit

12775-N

Je kan zelf je zonnepanelen plaatsen, met slechts één sleuteltjes. Easykit start de installatie op.

Foto Easykit

12775-N

Met het legplan en een woordje uitleg plaats je zelf je vloerverwarming. Easykit komt controleren.

Foto Easykit

12775-N

Kom langs in één van de 9 Easykit toonzalen voor een gratis studie en offerte.

Foto Easykit

 • Warmtepompen
  Een warmtepomp haalt de energie uit de lucht, deze wordt omgezet naar warm water waarmee je via de vloerverwarming de woning zal verwarmen en via een boiler de woning kan voorzien van sanitair warm water. Om deze energie om te zetten heb je als energiebron elektriciteit nodig. Je hebt geen aardgasaansluiting of mazouttank nodig. Er is geen verbranding van fossiele brandstoffen waardoor er geen CO2-uitstoot is. Je moet geen schouw voorzien en het is onderhoudsvriendelijk. Door de hoge rendementen bespaar je per jaar meer dan 30% uit op je energiefactuur. Ja hoor, een warmtepomp werkt ook wanneer het 10 graden vriest. 
 • Zonneboiler 
  De zon geeft ons heel wat energie, spijtig genoeg schijnt ze niet 24/7. We kunnen de zon gebruiken om ons sanitair warm water te maken, hierbij gaan we via 1 of 2 zonnepanelen op het dak de energie omzetten naar water via een boiler in de woning. We zullen de energie van de zon dus opslaan en gebruiken wanneer deze ons in de steek laat. Via een elektrische weerstand gaan we de boiler bij-verwarmen tijdens de donkere grijze winterdagen.
 • Regenwater
  We klagen als het regent maar we kunnen dit ook nuttig gebruiken. Vandaag gebruiken we 60% van ons kostbaar stadswater om onze wc's te gebruiken, de wagen te wassen of de platen te besproeien. Zonden, want dit kan je perfect doen met regenwater. Via een regenwaterput vangen we het water op en hergebruiken we deze via een slimme regenwaterpomp. Deze slimme pomp zal automatisch omschakelen naar stadswater als de put na een lange droge periode leeg zou staan. 
 • PV zonnepanelen
  Al deze technieken hebben elektriciteit nodig om de zon, lucht en water om te zetten in bruikbare energie. Via pv zonnepanelen maak je zelf deze stroom, deze gebruik je dan voor de warmtepomp, regenwatersysteem en natuurlijk ook al je andere elektrische verbruikers. Je bent dan bijna volledig energieneutraal en op het einde van de maand heb je amper nog een energiefactuur te betalen. 

Zon, water of lucht?
Je gaat bouwen of verbouwen, je budget is beperkt en je moet gaan investeren in deze "duurdere" technieken. Welke techniek ga je kiezen?
Als je dit slim aanpakt kan je al deze groene technieken toepassen zonder dat deze je budget volledig opgebruiken. 

Bij Easykit zorgen wij ervoor dat je deze technieken zelf kan plaatsen. We begeleiden je voor, tijdens en na de werken. 
De eenvoudige werken doe je met de support van onze handleidingen, opleidingen, video's, schema's en dit opgevolgd door je zelfbouwcoach.
De moeilijker werken doe je samen met een Easykit vakman
We besparen niet op kwaliteit, de werken die je zelf doet, die spaar je uit in werkuren. 
Je hebt garantie op al je materialen en je kan nadien genieten van onze service voor onderhoud of eventuele herstellingen.
Op een slimme manier (ver)bouwen met slimme technieken van A-merken én 50% besparen, dat is Easykit Slimme Zelfbouw.

Wil je graag een gratis studie en offerte voor een zelfbouwpakket op maat voor je verwarming, ventilatie, elektriciteit, afvoeren of sanitair? Kom dan langs in één van onze 9 Easykit toonzalen of bekijk onze prijsvoorbeelden online.

--> prijsvoorbeelden van slimme zelfbouwpakketten.
--> vraag hier jouw gratis praktische zelfbouwgids. 

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10656-12775/easykit/partnerberichten/slim-gebruik-maken-van-de-zon-lucht-en-regenwater/