livios logo

Aardgas of warmtepomp?

Je gaat bouwen of renoveren, proficiat. Je gaat voor je begint heel wat keuzes moeten maken, één van de keuzes is hoe je wenst te verwarmen. Over stookolie weten we dat dit systeem in zijn laatste levensjaren zit. We bedanken alvast deze ouwe rakker voor de bewezen diensten.

13478-N

Laat je adviseren en kies slim. Bij Easykit krijg je een neutraal advies op maat van jouw project.

Foto Easykit

13478-N

Kom langs in één van onze 9 Easykit toonzalen voor een grondige gratis studie en offerte.

Foto Easykit

13478-N

Je installatie wordt samengesteld met gekende A-merken.

Foto Easykit

Aardgas of warmtepomp?

Laten we toegeven dat de technologie bij een warmtepomp groener en efficiënter is.
Bij een warmtepomp gebruiken we elektriciteit als energiebron en is er geen verbranding van fossiele brandstoffen. Als je deze elektriciteit zelf opwekt met pv-panelen ben je zeker dat het 100% groen is.
Het rendement bij een warmtepomp ligt 4 keer hoger dan bij aardgas.
Maar er zijn ook nadelen, de technologie laat het nog niet toe om op een betaalbare manier deze hoge rendementen te behalen voor hogere temperaturen (+35°). 

Oude stookketel vervangen?

Als je jouw oude stookketel wil vervangen en je hebt nog radiatoren staan, dan kan je de ketel niet zomaar vervangen door een warmtepomp. Waarom niet? Dit omdat je radiatoren op hoge temperaturen werken (50° a 60°) en dit kan je warmtepomp niet aan. De fabrikant zal zeggen van wel maar zal je er dan meestal niet bij vertellen dat je elektriciteitsmeter zal tilt slaan en je energiekost zeer hoog zal zijn. Je bent dan wel groen bezig maar zuinig, dat niet. Een warmtepomp werkt ideaal op lage temperatuur en is dus geschikt voor installaties met vloerverwarming of radiatoren/convectoren op lage temperatuur.

Er is geen aardgas?

Er is geen aardgas, je hebt radiatoren en je wil af van die oude stookolieketel met bijhorende nog net niet lekkende stookolietank? Propaan, is hier een mogelijke oplossing. Een propaantank kan je huren bij je leverancier en de propaangasketel kan na enkele jaren als er toch nog aardgas zou komen omgeschakeld worden naar aardgas.

Nieuwbouw

Bij een nieuwbouw is een warmtepomp de ideale partner omdat de nieuwe woning optimaal geïsoleerd is en we op lage temperatuur de woning kunnen verwarmen. Bij een renovatie moet je kijken hoe ver je de woning energetisch gaat verbeteren en of je de bestaande radiatoren wil vervangen.

Fabeltjes

Je warmtepomp werkt ook wanneer het -10° is buiten, je zal dan wel meer energie nodig hebben maar dat heb je bij een gaswandketel ook. 
Een warmtepomp maakt niet veel lawaai en je hoeft deze niet naast je voordeur te plaatsen. 
Aardgas is een veilige manier om te verwarmen, problemen met CO-vergiftiging of explosie is meestal door kwaad opzet of het niet naleven van enkele eenvoudige regels. 

Laat je adviseren!

Als je gaat bouwen of verbouwen ga je bij een architect voor het plan van je woning, want je gaat dit zelf niet mogen tekenen. Als je verwarming of andere technieken nodig hebt en je bent bereid een deel van de werken zelf uit te voeren dan kom je langs bij Easykit. Onze medewerkers zijn specialist in alles wat te maken heeft met verwarmen, ventileren of elektriciteit. We overlopen samen je project, kijken welke technologie het beste is voor jouw project en geven dan een neutraal advies. Wij zijn geen fabrikant, bieden al de verschillende systemen aan en kunnen dus een advies geven op maat van jouw project. We stellen je zelfbouwpakket dan samen met grote gekende A-merken én met garantie. 

Wil je meer info? Bezoek dan zeker onze website of kom langs in één van onze 9 Easykit toonzalen.

--> Onze technieken

--> Online budgetraming

--> Onze toonzalen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10656-13478/easykit/partnerberichten/aardgas-of-warmtepomp/