livios logo

Powerduo Ruben & Antje uit ‘Huis Gemaakt’: “Ik ben de handige harry, maar Antje hakt de knopen door”

Elke woensdagavond kan je op VTM kijken naar ‘Huis Gemaakt’, een programma waarin jonge koppels de handen uit de mouwen steken om een eigen huis te winnen. Dat was een heel avontuur, vertelt deelnemend koppel Ruben en Antje. Maar naast vermoeidheid, klinkt vooral een lach door in hun woorden. Met een stevige dosis positiviteit vullen de jonge verbouwers elkaars zinnen en karaktereigenschappen aan.

15035-NL

Ruben en Antje plaatsen zelf hun verwarming, ventilatie en elektriciteit met de hulp van Easykit.

Foto Easykit

15035-NL

Bekijk Huis Gemaakt, iedere woensdagavond op VTM, na Familie.

Foto Easykit

15035-NL

Ga ook zelf aan de slag de met slimme zelfbouw van Easykit, kom langs in één van de 11 toonzalen.

Foto Easykit

Hoe verliep de huizenzoektocht voor jullie aan ‘Huis Gemaakt’ deelnamen?

Ruben: “Toen we vorig jaar één jaar samen waren, planden we om samen te gaan wonen. Ik wilde graag meteen kopen maar we vonden helaas geen betaalbaar huis. Dus zijn we toch maar gaan huren. Maar het idee om een eigen pand te kopen bleef in ons hoofd spelen.”

Waren jullie allebei meteen overtuigd om mee te doen aan ‘Huis Gemaakt’?

Ruben: “Ik heb Antje moeten overtuigen. Toen ik de oproep voor het programma zag, heb ik ons meteen ingeschreven. Maar mijn lief stond niet meteen te springen om op televisie te komen.”

Antje: “Dat is toch wennen, zo plots een camera in je gezicht. Maar toen we op gesprek gingen, hadden we er allebei meteen een goed gevoel bij.”

Welke eigenschap van de ander vond je een voordeel tijdens de verbouwingen?

Antje: “Ruben is heel handig dus dat is mooi meegenomen. En daarnaast kan hij technische dingen goed uitleggen. Ik heb zelf twee linkerhanden maar hij heeft veel geduld met mij.”

Ruben: “Ik vind het dan weer fijn dat Antje goed knopen kan doorhakken. Ik blijf vaak twijfelen tot op het laatste moment. Zij weet heel goed wat ze wil en dat helpt mij ook vooruit. Daarnaast zijn we allebei plichtsbewust. Het is een hele eer dat we gekozen zijn voor dit programma dus we voelen ons wel verantwoordelijk om niet teleur te stellen.

Een doorslaggevende factor in het programma is duurzaamheid. Hoe belangrijk is dat voor jullie?

Antje: “Het is één van de redenen waarom we tweedehandsspullen kopen. We staan achter het principe dat je niet alles nieuw hoeft te kopen om na vijf jaar weg te gooien. Dat is gewoon zonde.”

Ruben: “Ook in het gebruik van materialen letten we daarop. Ik kijk steevast naar de kwaliteit en oorsprong en of iets gerecupereerd of gerecycleerd is.”

Hoe was de samenwerking met Easykit?

Ruben: “Een zegen. Ik ben zelf een beetje een knutselaar. Zo kan ik kleine meubels ontwerpen en in elkaar steken. Maar ik wist niets van elektriciteit, belichting of sanitair. “

Antje: “Easykit gaf ons op een heel toegankelijke manier uitleg over die technieken. Door de opleiding en het boek dat we van hen kregen, waren we zelfs zonder voorkennis meteen mee. En als we vragen hadden, konden we altijd bij één van de medewerkers terecht.”

Ruben: “Ze maakten ook samen met ons een specifiek plan voor onze verbouwing.”

Dus jullie zouden Easykit aanraden aan anderen?

Antje: “Zeker! Als je die werken allemaal moet laten doen, wordt het prijzig en boven ons budget. Daarom is het gemakkelijk om een partner te hebben die je helpt om het zelf te doen. En het is ook gewoon leuk om dingen bij te leren. Nu weten we hoe alles in elkaar zit in het huis. Dat is handig als we daar blijven wonen. En het boek van Easykit met verschillende verbouwtechnieken houden we heel goed bij. Dat is onze bijbel geworden (lacht).”

Hebben jullie nog tips voor mensen die willen verbouwen?

Antje: “Gewoon doen! Heel veel mensen struikelen over het idee dat ze het zelf niet kunnen. Maar wij zijn er als leken ook in geslaagd.”

Ruben: “De eerste keer dat we ons huis zagen, dacht ik ook: dit lukt nooit. Het leek teveel werk. Maar wanneer je in actie schiet met de juiste begeleiding, wordt het plots wel haalbaar. Dat is heel motiverend!

Waarom zouden we naar het programma moeten kijken?

Ruben: “Vooral om inspiratie op te doen. Als je er zelf aan denkt om een huis te kopen of te verbouwen maar je twijfelt nog, dan is het zeker interessant om te kijken.”

Antje: “En als andere jonge mensen geïnspireerd raken, kunnen veel dorpen en steden opgewaardeerd worden. Er staan zoveel huizen leeg omdat potentiële kopers opzien tegen de verbouwingen. Maar dit programma bewijst dat iedereen het kan!”

Ruben: “En natuurlijk loopt er wel eens iets mis, ook bij ons was het geen vlekkeloos parcours (lacht geheimzinnig). Met onze ervaring denk ik dat het allerminst een saai programma wordt!”

Wil je net als Ruben & Antje de handen uit de mouwen steken? Met de slimme zelfbouw van Easykit plaats je zelf je technieken en bespaar je tot 50 %. Benieuwd hoeveel zo’n zelfbouwpakket kost? Klik hier en bereken hoeveel jij kan besparen. 

13 dingen die je moet weten over totaalrenovatie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10656-15035/easykit/partnerberichten/powerduo-ruben-antje-uit-huis-gemaakt-ik-ben-de-handige-harry-maar-antje-hakt-de-knopen-door/