livios logo

Zelf verbouwen: de totaalrenovatie van Mario & Lotte

Samen verbouwen is als een bergtocht ondernemen. Af en toe vloeken, maar elkaar ook vleugels geven: dat weten Mario Tielemans (28) en Lotte Delvaux (25) als geen ander. Het resultaat van hun harde werk? Een moderne, duurzame stek in Webbekom (Diest) en een fikse besparing. Met hulp van Easykit, kan het koppel de renovatie hun eigen verdienste noemen.

15368-NL

Easykit was de perfecte oplossing! We kregen op elk moment dat we dat wensten de nodige hulp.

Foto Easykit

15368-NL

Bij Easykit schatten ze in dat je tot zo’n 50% kan besparen. Dat was voor ons ook het geval.”

Foto Easykit

15368-NL

Doordat we zoveel bespaarden, konden we onszelf belonen met luxueuzere keuzes

Foto Easykit

Vanwaar de keuze om zelf te verbouwen?
Mario: “In eerste instantie om geld te besparen.”
Lotte: “En we hadden al geholpen bij de verbouwingen van onze beide ouders. We hadden dus een idee van hoe het zou zijn.”
Mario: “Het voordeel van zelf renoveren, is dat je je eigen goesting en eigen tempo volgt. Je zit niet vast aan een aannemer en kan tijdens het proces nog dingen veranderen.”
Lotte: “Dat maakt een verbouwing interessanter dan een nieuwbouw. Je kan er echt je droomwoning van maken.”

Hoeveel hebben jullie hiermee bespaard?
Lotte: “We hebben geen exacte berekening gemaakt. Maar bij Easykit schatten ze in dat je tot zo’n 50% kan besparen door verbouwingen zelf te doen. Dat was voor ons ook het geval.”

Is het waar dat verbouwen een uitdaging is als koppel?
Lotte (lacht): “Dat is zo, je moet er samen door. En er zijn veel keuzes die je met twee moet maken.
Mario: “Maar we waren vooral een grote steun en raadgever voor elkaar.”

Hebben jullie tijdens het verbouwingsproces eigenschappen bij elkaar ontdekt die je bewondert?
Mario: “Zeker. Voor een vrouw is het toch minder evident om verbouwingswerken te doen. Maar Lotte heeft in elke fase meegeholpen, van ruwbouw tot afwerking. Dat heeft me wel verbaasd.”
Lotte: “En Mario is iemand die zich altijd volledig geeft. Op momenten dat we helemaal vast leken te zitten, vond hij toch steeds een oplossing.”

Wat waren de leukste momenten?
Mario: “In de afbraakfase hebben we ons goed kunnen laten gaan.”
Lotte: “En daarnaast was het fijn om te zien hoe alles vorderde. Zo hebben we onze houten tussenvloeren die scheef en rottend waren vervangen door betonnen potten en balken. Dat was een heuse ingreep, want tijdens de werken kon je plots van beneden tot boven de dakpannen zien. Maar eens dat af is, zit er al een groot deel op. We hebben ook heel lang in een ruwbouw gezeten dus toen alles gepleisterd was, voelde dat ook als een opluchting.”

Wat zijn de grootste veranderingen?
Mario: “Toen we het huis twee jaar geleden kochten, was het bijna versleten. We hebben het nu een volledige update gegeven zodat het weer jaren mee kan. Het is vooral veel strakker en moderner nu en we werkten met nieuwe energietechnieken zoals zonnepanelen en een warmtepomp.”
Lotte: “Het is ook veel lichter en ruimer geworden. Op de muren na, hebben we zo goed als alles veranderd. Je zou het een nieuw huis kunnen noemen. We hebben wel bewust de voorgevel met oude bakstenen behouden, om toch een beetje authenticiteit te bewaren.”

Wanneer denken jullie klaar te zijn met de verbouwing?
Mario: “We zitten nu in de laatste fase, de afwerkingsfase.”
Lotte: “We hopen klaar te zijn voor de zomer. Maar we pinnen ons niet vast op een concrete datum. Want we merken dat we onze vooropgestelde deadlines toch amper halen (lacht).”

Zouden jullie Easykit aanraden?
Lotte: “Ja, Easykit was voor ons een enorme hulp. Helemaal in het begin, toen we het huis kochten, hadden we offertes voor de verbouwingen aangevraagd bij experten. Te duur, vonden we. Dus dachten we: waarom doen we het niet zelf? Maar onze kennis bleek te klein om zelf naar de winkel te gaan en materiaal te kopen. Easykit was dus de perfecte oplossing! We kregen op elk moment dat we dat wensten de nodige hulp en informatie. En doordat we zoveel bespaarden, konden we onszelf belonen met luxueuzere keuzes, zoals een domotica-systeem voor de elektriciteit. Dat hadden we ons anders nooit kunnen veroorloven.”

Hebben jullie nog tips voor doe-het-zelvers?
Lotte: “Laat je goed informeren. Je kan vaak op veel plekken gratis informatie krijgen, waardoor je je beslissingen doordachter kan nemen en je er later geen spijt van hebt.”
Mario: “Bij de dienst Wonen van de stad hebben we een duidelijk overzicht gekregen op welke premies we beroep konden doen en via hen hebben we een duurzaam bouwadvies op maat gekregen. Daarnaast hebben we veel gehad aan de raad van onze ouders, vrienden, collega’s en onze Easykit-coach.”

Wil je net als Mario & Lotte zelf de handen uit de mouwen steken? Met de slimme zelfbouw van Easykit plaats je zelf je technieken en bespaar je tot 50%. Benieuwd hoeveel zo’n zelfbouwpakket kost? Klik hier en bereken hoeveel jij kan besparen. 

13 dingen die je moet weten over verbouwpartners


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10656-15368/easykit/partnerberichten/zelf-verbouwen-de-totaalrenovatie-van-mario-lotte/