Hoe je bestaande elektrische installatie slim maken?

Je wil je huis slim maken, maar je bent niet van plan om een nieuwe woning te bouwen of je muren open te breken om je elektrische installatie te vervangen? Dat kan, door met de hulp van Easykit slimme zelfbouw Niko Home Control te installeren op jouw traditionele elektrische bekabeling.

 • Digital black is een personaliseerbaar bedieningsscherm met een gebruiksvriendelijke interface

  Digital black is een personaliseerbaar bedieningsscherm met een gebruiksvriendelijke interface

  Foto Easykit
 • De draadloze slimme hub voor Niko Home Control is het brein van de installatie.

  De draadloze slimme hub voor Niko Home Control is het brein van de installatie.

  Foto Easykit
 • Met dit geconnecteerde schakelbare stopcontact met ingebouwde verbruiksmeting kies je voor comfort.

  Met dit geconnecteerde schakelbare stopcontact met ingebouwde verbruiksmeting kies je voor comfort.

  Foto Easykit
 • Kom langs in een Easykit toonzaal voor een gratis studie en offerte op maat van jouw project.

  Kom langs in een Easykit toonzaal voor een gratis studie en offerte op maat van jouw project.

  Foto Easykit
 • Ga zelf aan de slag met de slimme zelfbouw van Easykit en bespaar 50%

  Ga zelf aan de slag met de slimme zelfbouw van Easykit en bespaar 50%

  Foto Easykit
 • Je vervangt, afhankelijk van je wensen, je bestaande schakelaars en stopcontacten door bedieningen die je elektrische installatie slim maken door draadloos met elkaar te communiceren. Zo kan je Niko Home Control installeren wanneer en waar je maar wilt. En omdat je de bestaande elektrische bekabeling in je huis gewoon hergebruikt, kan je voor deze slimme sturing kiezen zonder de extra kosten voor nieuwe bekabeling.
 • Traditionele bekabeling gebruikt klassieke 230V-elektriciteitsdraden die alleen elektriciteit doorsturen. In een klassieke elektrische installatie met elektriciteitsdraden bedien je met één schakelaar alleen de onderdelen van je installatie die via de kabels met de schakelaar verbonden zijn. De schakelaars en stopcontacten van deze slimme sturing communiceren draadloos met de centrale slimme hub. Zo kun je bijvoorbeeld toch je verlichting en rolluiken bedienen met je smartphone, of alles in één keer aansturen met een druk op de knop.

 • Start met een basisinstallatie. Voeg op je eigen tempo en op basis van je budget later extra functionaliteiten toe. Zonder dat je extra bekabeling hoeft te voorzien. Zo kan je je schakelaars altijd voor iets anders gebruiken. Bedien bijvoorbeeld met een schakelaar in je inkomhal de verlichting in je tuin die je altijd vergeet uit te doen voor je gaat slapen. Of stel in dat het licht er automatisch uitgaat.

 • Ga zelf aan de slag. Met de slimme zelfbouw van Easykit kan je op een eenvoudige manier zelf je bestaande installatie slim maken. Je krijgt een duidelijke handleiding en instructievideo's hoe je de bestaande schakelaars en stopcontacten moeten veranderen naar de slimme schakelaars van Niko.
 • Een slimme sturing hoeft niet duur te zijn. Je kan beginnen met enkele stopcontacten en schakelaars en zo fase per fase de woning slimmer maken. Bekijk alvast enkele prijsvoorbeelden van voorbeeldinstallaties of kom langs in een Easykit toonzaal voor een gratis offerte op maat. Ga ook aan de slag met de slimme zelfbouw van Easykit en bespaar 50% op je installatie.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media