Hoe werkt een ventilatiesysteem D?

Bij een ventilatie systeem D gebeurt zowel de aanvoer van verse buitenlucht als de afvoer van verontreinigde binnenlucht door ventilatoren en een buizensysteem. Er komen dus geen roosters in muren of ramen aan te pas.

 • De DucoBox Energy Premium als balansventilatietoestel met warmterecuperatie

  De DucoBox Energy Premium als balansventilatietoestel met warmterecuperatie

  Foto Easykit
 • De Ubiflux Vigor unit is beschikbaar met een ventilatiecapaciteit van: 225, 300 of 400m³/h.

  De Ubiflux Vigor unit is beschikbaar met een ventilatiecapaciteit van: 225, 300 of 400m³/h.

  Foto Easykit
 • Kom langs in een Easykit toonzaal voor een gratis studie en offerte.

  Kom langs in een Easykit toonzaal voor een gratis studie en offerte.

  Foto Easykit
 • Energiezuinigheid wordt een steeds belangrijker gegeven en energiezuinige passiefhuizen zullen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen vormt een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie (balansventialtie)  een belangrijk wapen.
  Bij balansventilatie voert het toestel mechanisch verse lucht toe aan de woning en voert het vervuilde lucht mechanisch af uit de woning aan de hand van geïntegreerde ventilatoren. Hierbij is er sprake van warmterecuperatie uit de afgevoerde lucht en wordt deze warmte overgedragen aan de toegevoerde lucht.
 • Ventilatiesysteem D met 2-zonesturing De DucoBox Energy Premium is zowel verkrijgbaar in een 1-zone als een 2-zone variant. Door de unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- en nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPB-reductie en een groen A+ energielabel met zich meebrengt.

  Het voordeel van geïntegreerde sturing zit hem in het handige plug & play concept: er is enkel basisbekabeling nodig voor de voeding van de ventilatiebox. Extra elektronica tussen de WTW-unit en een externe klep zijn bij de DucoBox Energy niet nodig.

 • Automatische inregeling van de ventilatie-unit. De automatische inregeling, waarbij de meet- en regeltechniek gestoeld is op de principes van inregeling op constante druk, biedt steeds een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing van 50% op de inregeltijd voor de installateur.

 • Akoestisch comfort door stilste toevoergeluid. Ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy Premium als het stilste Systeem D van Europa kan worden beschouwd (55 dB bij 325 m³/u).

 • Eenvoudig zelf te plaatsen. Met de hulp van Easykit kan je dit slimme ventilatiesysteem eenvoudig zelf plaatsen. Easykit is een erkend ventilatieverslaggever, hierdoor beschik je over een voorstudie, een getailleerd legplan en komt een Easykit vakman de installatie nakijken en afregelen.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media