livios logo

Een veranda plaatsen: met deze 4 aandachtspunten maak je slimme keuzes

In een veranda is het niet alleen heerlijk vertoeven zodra de zon schijnt, ook in het voor- en najaar kan je er relaxen. Maar dan is het wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Droom jij ook van zo’n extra leefruimte? Met deze aandachtspunten zie jij niets over het hoofd!

1. Bepaal de functie van je veranda

Een veranda kan verschillende functies hebben. Is het een volwaardige ruimte die aansluit op je woning waar je heerlijk kan genieten? Moet je toekomstige veranda eerder dienst doen als speel- of werkkamer? Of moet er net ruimte zijn om je loungeset een plaats te geven in de winter? Denk op voorhand goed na over de functie en indeling van je veranda. Zo kan je installateur je adviseren over de juiste inrichting ervan. Doe hier alvast inspiratie op voor jouw veranda.

2. Welke stijl?

Veranda’s zijn er in elke stijl. Ga je voor een klassieke, hedendaagse of minimalistische look? Kies in de eerste plaats een veranda die mooi aansluit bij de stijl van je woning. Een slimme keuze is aluminium. Dat materiaal past namelijk bij elke bouwstijl. Bij Aliplast heb je keuze uit vijf designs: Modern, Flat, Classic, Luxus en Victoriaans. Denk ook na over het dak van je veranda. Een vlak dak oogt modern; een piramidedak klassieker. Misschien wil je wel een lichtstraat in het plafond voor extra daglicht? Of wat dacht je van een volledig glazen dak?

3. Thermische eigenschappen

Wil je het hele jaar door genieten van je veranda? Denk er dan aan om geïsoleerde profielen te gebruiken. Anders wordt het in de zomer te warm en in de winter te koud in je veranda. Ook het glas speelt daarin een belangrijke rol. Voor een leefveranda kies je dan ook het best voor dubbele of triple beglazing.

4. Kleur en onderhoud

Bij aluminium zijn er eindeloos veel kleuren waaruit je kan kiezen. Je kan je veranda in dezelfde kleur als de ramen nemen of je kan net voor een totaal andere kleur gaan die goed past bij de natuurlijke omgeving. Bij Aliplast zijn er zelfs kleuren waar je 25 jaar Seaside-lakgarantie op krijgt. Ontdek hier alle kleuren. Bovendien is aluminium onderhoudsvriendelijk: je hoeft het namelijk niet te schilderen of te vernissen. Het materiaal is ook duurzaam. Het roest niet, barst niet en trekt niet krom.

Tip: download hier de verandafolder van Alipast voor meer informatie en inspiratie.

Of liever een terrasoverkapping?

Geniet je liever buiten in plaats van binnen? Dan is een terrasoverkapping of lamellendak misschien meer iets voor jou. De Somnium-terrasoverkapping van Aliplast kan je tegen je gevel aanbouwen of vrijstaand plaatsen in je tuin of aan je zwembad. Het is een minimalistische en strakke eyecatcher die je volledig kan personaliseren volgens jouw wensen: met opendraaiende aluminium lamellen, glazen zijwanden, screens, ledverlichting, ... Lees hier meer over de mogelijkheden.

Droom jij ook van een veranda of terrasoverkapping? Ga dan langs bij een verdeler in je buurt of surf naar www.aliplast.com voor meer informatie.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10681-16323/aliplast-aluminium-systems/partnerberichten/een-veranda-plaatsen-met-deze-4-aandachtspunten-maak-je-slimme-keuzes/