livios logo

Duurzaam bouwen: energiezuinige binnendeuren

Het energiezuinige of duurzame bouwconcept wint langzaam maar zeker aan interesse en populariteit. Duurzaam bouwen komt neer op het vinden van een evenwicht tussen eigen en andermans belang & dit met het oog op de toekomstige generaties, een betere leefomgeving én het fel verminderen van uw energiekost.

13126-N

Vlakke binnendeuren, voorzien van infrezing motief, afgelakt RAL kleur naar keuze

Foto Jacobs Deuren

13126-N

Horizontaal fineer eik volspaan - voorzien van massieve inleglatten

Foto Jacobs Deuren

13126-N

Vlakke blokdeur in massief blokkassement

Foto Jacobs Deuren

13126-N

Fineer rustiek deurgeheel, voorzien van massieve deurlijsten

Foto Jacobs Deuren

Energiezuinige binnendeuren

Duurzaam en energiezuinig bouwen is natuurlijk een totaalproject, welke loopt van de ontwerpfase tot en met de eindafwerking. Hierdoor heeft dit pas kans op slagen als alle partners in het bouwproces – bouwheer, architect, aannemers, … - hieraan deelnemen. Door ons gamma uit te breiden met energiezuinige binnendeuren, proberen ook wij hier ons steentje bij te dragen.

Deco – Energy of Deco – Passive?

Ons energiezuinige deurengamma omvat 2 mogelijke uitvoeringen: de Deco–Energy deurbladen en de iets zwaardere Deco–Passive uitvoering. Maar welk type past nu in welke woning? En welke deur voldoet aan de strenge eisen van de blowerdoortest?

  • Deco – Energy: Het deurblad van een Energy deur bestaat uit een kern in geëxtrudeerd polyurethaanschuim, gecombineerd met een stabilisator tegen het kromtrekken door temperatuurverschillen. In combinatie met een valdorpel onderaan het deurblad en een dichtingsrubber in het kassement, komt deze deur op een U-waarde van +/- 0,98 W/m²K. Grote voordeel aan dit type deuren is dat er nauwelijks een zichtbaar verschil is tussen jouw energiezuinige deur en jouw andere deurgehelen. Op die manier geeft de deur geen al te zware indruk, maar beperkt deze toch sterk het warmteverlies.
  • Deco – Passive: In tegenstelling tot de Deco–Energy deur, voldoet de Passive deur wél aan de strenge eisen van de blowerdoortest conform passieve woningen. Deze opdekdeuren bestaan uit een massieve omlijsting uit oregon en een superisolerende kern. Rondom bevindt zich een 4-zijdige dubbele rubberafdichting en onderaan een thermisch onderbroken valdorpel in pvc. Met een U-waarde van slechts 0,76 W/m²K zijn deze deuren uitermate geschikt voor energiezuinige woningen. Nadeel is dan weer het opdekkader en natuurlijk de grote meerkost ten opzichte van een Deco–Energy deurgeheel.

Langetermijnoplossingen

Beide deurgehelen zijn een economische langetermijnoplossing voor het besparen van energie. Een lager energieverbruik betekent immers een vermindering van de energiekost voor verwarming en draagt bovendien bij tot een beter leefmilieu.

Meer info of een vrijblijvende prijsofferte? Neem een kijkje op www.jacobs-deuren.be of mail ons via lieselotte@jacobs-deuren.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10705-13126/jacobs-deuren/partnerberichten/duurzaam-bouwen-energiezuinige-binnendeuren/