livios logo

Anti-inbraak- en branddeuren

“De kat niet bij de melk zetten” is een spreekwoord dat je perfect kan toepassen op het gebied van veiligheidsvoorzieningen. Om te voorkomen dat je ongewenst bezoek krijgt, is het inderdaad belangrijk om enkele basisregels te respecteren. Dat je steeds netjes de deur moet vastdraaien weet iedereen, maar toch gebeuren de meeste inbraken nog steeds via je inkomdeur. De inkomdeur van je appartement of woning extra beveiligen is dus zeker een goede investering! Dit kan op verschillende manieren gebeuren, van “basic” naar “luxe”, van eenvoudig naar ingewikkeld en van goedkoop naar….. minder goedkoop.

13555-NL

H24U anti-inbraakdeur

Foto Jacobs Deuren

13555-NL

Spionoog

Foto Jacobs Deuren

13555-NL

Meerpuntsluiting

Foto Jacobs Deuren

13555-NL

Metalen kader

Foto Jacobs Deuren

13555-NL

Tochtweerder Ellen Matic

Foto Jacobs Deuren

Laat het ons vergelijken met een goede maaltijd

Het voorgerecht is het beveiligen van de cilinder. De meeste inbraken gebeuren door het forceren van de deurcilinder, met een stevige tang is dit zelfs voor een beginnend inbreker een fluitje van een cent. Door het plaatsen van een stevige cilinder met beveiligd sleutelprofiel, tezamen met een veiligheidsbeslag, voorkom je dit soort inbraak gegarandeerd. Dit voorgerecht kost, naargelang het restaurant, tussen de 150 en 300 euro.

Als tussengerecht kiezen we voor een degelijk slot. Dit is een slot met meer dan alleen een sluitpunt in het midden van de deur, maar met een 3-puntsluiting. Hiervoor zal onze vriend inbreker toch reeds zijn werktas moeten meebrengen en al over wat meer tijd beschikking, want met een tang alleen is dit niet te forceren. Ook weer naargelang het restaurant, ben je hiervoor 200 euro kwijt.

Verstevigde deuromlijsting

Komen we bij de hoofdschotels met als eerste een verstevigde deuromlijsting. Deze is in staal i.p.v. hout en is dus veel moeilijker te ontwrichten. De koevoet van de inbreker zal al van een serieus kaliber moeten zijn en tussen en “tussen de soep en de patatten” zal ook niet meer lukken! Voor dit gerecht moet je daarom al wat dieper in de zak tasten, want zelfs zonder wijnen kost dit al snel 400 à 500 euro.

Voor de goede eters onder ons, is dit echter nog maar een begin. Als volgende schotel dienen we niets minder dan een anti-inbraak of veiligheidsdeur op. Hier is wijn inbegrepen, want zowel deurblad met metalen inlegplaat, versterkt deurkader, verzwaarde scharnieren, dievenklauwen en veiligheidsbeslag zijn hier standaard. Hier zal onze vriend inbreker zich ongetwijfeld de tanden op stuk bijten of zoals in de meeste gevallen... zich concentreren op de deur van je buur! Dergelijke schotel heb je met aangepaste wijnen vanaf 1.700 euro.

Neem als nagerecht een spionoog of als pousse-café een tochtweerder en je zal genieten van een zalige en zorgeloze nachtrust!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10705-13555/jacobs-deuren/partnerberichten/anti-inbraak-en-branddeuren/