livios logo

Shelly & Ruben verhuisden vlot van hun eerste woning naar hun nieuwbouw, zonder overbruggingskrediet

"Aangenaam verrast door de keuzevrijheid in elke bouwfase." In april 2019 trokken Ruben (30) en Shelly (28) in hun nieuwe Hyboma-woning in de Isengrijnstraat in Harelbeke. Ze woonden al enkele jaren in deze nieuwe woonbuurt, maar omdat ze de droom deelden om ooit een woning volledig naar hun eigen smaak te laten uitwerken, klopten ze bij Hyboma aan.

14800-NL

Shelly, Ruben en hun kids genieten volop van hun nieuwe stekje

Foto Hyboma

14800-NL

de open keuken sluit naadloos aan bij de leefruimte; eyecatcher is de erker

Foto Hyboma

14800-NL

de woning werd ingericht in Scandinavische stijl

Foto Hyboma

14800-NL

opvallend: de stalen deur met gemastikeerde ramen

Foto Hyboma

14800-NL

Foto Hyboma

“We woonden al enkele jaren in een sleutel-op-de-deurwoning hier vlakbij”, zegt Ruben. “Niet dat er op die koopwoning iets viel aan te merken, maar we koesterden toch de droom om onze definitieve woning helemaal naar onze smaak te laten uitwerken. Toen hier vlakbij een mooi stukje Hyboma-bouwgrond te koop kwam, in een rustige doodlopende straat, polsten we bij de bouwonderneming naar de mogelijkheden. Na een eerste verkennend gesprek met Hyboma-adviseur Mathieu Lambrecht was voor ons de keuze eigenlijk snel gemaakt.

Onbeperkte vrijheid in ontwerp en materiaalkeuze

De glasheldere afspraken, de heel strikte werfopvolging en de kwaliteitsvolle technieken en materialen die Hyboma gebruikt, bevielen ons natuurlijk. Doorslaggevend was echter de onbeperkte vrijheid in zowel ontwerp als materiaalkeuze. Zelf ben ik actief in de wereld van de grondwerken. Ik heb dus ook wel enige technische kennis. Dat wij vanaf het plannen van de woning tot en met de ultieme afwerking graag een woordje wilden meepraten, werd zowel door de architect, de werfleider als door de aannemers toegejuicht. 

Unieke financiering: no stress

Ook de Verkoop- & Bouwformule die Hyboma aanbiedt, was voor Ruben en Shelly een opsteker. “Die liet ons toe om zonder hindernissen de verhuis, de verkoop van onze vroegere woning en de herfinanciering af te ronden”, zegt Ruben. “Het unieke aan deze bouwformule is dat Hyboma kosteloos je bouwgrond reserveert voor een periode van zes maanden. Die periode gaat in vanaf de ondertekening van het aannemingscontract. Anders dan bij een overbruggingskrediet zijn er geen dossierkosten of interesten te betalen en konden wij gedurende de hele bouwperiode, ongeveer een jaar, gewoon in onze eerste woning blijven wonen. Ons beschikbare budget konden we daardoor integraal in ons nieuwe project investeren.”

Vrijheid gaf doorslag

Het perceel van Ruben en Shelly is 348 m². Meer dan groot genoeg voor de bouw van een ruime woning met aanpalende dubbele carport en achtertuin. “De architect luisterde aandachtig naar al onze wensen”, zegt Shelly. “Hij vertrok vanuit een eenvoudige schets die wij zelf maakten. Zo wilden we - anders dan bij veel nieuwbouwwoningen - het leefgedeelte zo veel mogelijk op onze achtertuin richten. Dat bleek geen enkel probleem voor de architect, die ons al bij zijn tweede huisbezoek een volledig plan voorlegde met een realistische en gedetailleerde offerte. Aangezien we de eerste bouwers waren op deze woonontwikkeling, konden wij alle buitenmaterialen nog zelf kiezen. De Tongerse Rijnvorm-gevelsteen, de erker met natuurleien en het zwarte PVC-schrijnwerk leveren een beeld op dat perfect matcht met de Scandinavische stijl die we voor onze interieurafwerking kozen.” Voor die Scandi sfeer in de woning zorgen ook de keramische imitatie witsteenvloertegels, de stalen binnendeur met gemastikeerde ramen en de zwarte inbouwmaatkasten. Ze dragen bij tot de beleving van rust, eenvoud en functionaliteit in de woning.

Opleveringstemrijn gerespecteerd

De woning van Ruben en Shelly kon anderhalve maand voor de geschatte datum worden opgeleverd. “Veel vroeger dan verwacht”, zegt Shelly. “En ook dat spreekt voor Hyboma. We kregen nooit beloftes die de bouwonderneming niet kon waarmaken. Onze werfleider bewoog hemel en aarde om helemaal tegemoet te komen aan ons verlanglijstje. En met de opgegeven budgetten konden we eigenlijk veel meer doen dan wat we voor ogen hadden, wat ook uniek is.”

Benieuwd naar de Verkoop- & bouwformule? Lees hier meer.

Jouw gratis inspiratieboek met 200 pagina's woonideeën ligt voor je klaar, vraag hier jouw exemplaar.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10707-14800/hyboma/partnerberichten/shelly-ruben-verhuisden-vlot-van-hun-eerste-woning-naar-hun-nieuwbouw-zonder-overbruggingskrediet/