livios logo

Een onderhoudsvriendelijke badkamer? Impermo geeft tips!

De ideale badkamer is niet enkel superstijlvol, maar ook écht onderhoudsvriendelijk. En in een badkamer met minimaal onderhoud speelt de keuze van je tegels een belangrijke rol. Met deze 4 tips van Impermo geniet je van een mooie badkamervloer zonder zorgen.

Ga voor keramische tegels

Keramische tegels zijn hip. Niet alleen hebben deze tegels een mooie, natuurlijke uitstraling. Ze zijn ook uiterst slijtvast, niet poreus en erg makkelijk in onderhoud. Kies voor grote tegels met minimale voegen voor een optimale waterresistentie.

Keramische tegels zijn erg veelzijdig en bestaan in verschillende uitvoeringen. Houd je van een natuurstenen look? Dan is de City-collectie de geknipte keuze. Met de Pulpis Nero kies je voor een mooi zwart marmereffect.

Kies voor een geïntegreerd doucheafvoersysteem

In de meeste huishoudens wordt de douche meerdere keren per dag gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je wand- en vloertegels eenvoudig te onderhouden zijn. Met grote douchetegels en een geïntegreerd afloopsysteem maken vocht en vuil geen schijn van kans.

Kies voor de Shower Shape Cement in keramiek voor een moderne betonlook zonder zorgen. Combineer de douchebak met de Tilestone Shape Cement voor een uniforme look. Zo ontwerp je een strakke badkamer met stoere toets.

Voorkom kalkaanslag

In een badkamer is kalkaanslag haast onvermijdelijk. In hard water zitten calcium- en magnesiummineralen die een hardnekkige aanslag op uw tegels kunnen veroorzaken. Deze vervelende witte vlekken vermijden? Droog je douchecabine of -tegels na het douchen af met een handdoek of gebruik een aftrekker om de waterdruppels weg te vegen.

Maak je tegels regelmatig schoon

Toch kalkaanslag op je keramische vloer- of wandtegels? Ammoniak of producten waar olie en zeep in zitten leggen een film op de tegels waaraan vuil blijft kleven. Gebruik liever azijn voor een superschone vloer. Doe een scheutje azijn in lauwwarm water en maak de tegels goed proper met een vochtige doek.

Heb je toch nog last van kalkaanslag op je keramische vloer- of wandtegels? Gebruik dan Lithofin Sanitairreiniger voor een grondige schoonmaakbeurt in je badkamer. Dit is het perfecte hulpmiddel om kalkaanslag, vetaanslag en zeepresten makkelijk af te spoelen. Eventjes verdunnen met water, aanbrengen met een borstel of spons en goed afspoelen nadat je het kort hebt laten inwerken.

Een keer per seizoen heeft je vloer dan ook een grondige schoonmaakbeurt nodig. Gebruik de krachtige reiniger van Tilestone voor een optimaal resultaat. Neem een liter water en voeg 10 centiliter van de reiniger toe. Schrob goed en laat het product tien tot twintig minuten inwerken. Spoel daarna met water.

Pinterest-proof je badkamer!

Surf jij soms urenlang op Pinterest op zoek naar interieurinspiratie voor je badkamer? Want geef toe, Pinterest-badkamers zijn echte pareltjes! Steeds volgens de laatste trends en voor ieder wat wils. Wil jij je badkamer ook helemaal Pinterest-proof maken? Het kan, met de Impermo-tips in deze blog. Of kom inspiratie opdoen in één van onze zeven toonzalen.

13241-N

Gepolijste vloertegel - Pulpis Nero - 60x60x0,9cm

Foto Impermo

13241-N

Keramische wandtegel - City Grey - 30x90x1,1cm

Foto Impermo

13241-N

Keramische douchetegel - Shower Shape Cement - 135x90x1,4cm

Foto Impermo

13241-N

Keramische patroontegel - Salsa Trinidad - 59,2x59,2x1cm

Foto Impermo

13 dingen die je moet weten over materialen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10708-13241/impermo/partnerberichten/een-onderhoudsvriendelijke-badkamer-impermo-geeft-tips/