livios logo

Een sleutel-op-de-deur kangoeroewoning

Steeds vaker kiezen jonge gezinnen voor zorgwonen: ze delen hierbij een woning met één of twee bejaarde personen of zorgbehoevenden, die vaak – maar niet altijd – familie zijn. Dit wordt gedaan door in of aan de woning een ‘ondergeschikte wooneenheid’ te creëren, zoals een studio.

Ralus Houtskeletbouw prefabriceert de kangoeroewoningen of zorgwoningen in het eigen atelier, waarna deze in één geheel getransporteerd worden naar de definitieve plaats van bestemming. Aangezien deze modules het bijkomend voordeel hebben dat ze in de toekomst opnieuw kunnen verplaatst worden, spreken we over modulaire mobiele woningen.

Waarom een kangoeroewoning in houtskeletbouw?

Met een kangoeroewoning of zorgwoning creëer je een bijkomende leefruimte voor één of twee personen. Zo ontstaat er een zorgverblijf waar bejaarde of hulpbehoevende mensen zelfstandig kunnen leven en toch ook gemakkelijk over de nodige steun en verzorging kunnen beschikken. Naast de financiële voordelen biedt een kangoeroewoning of zorgwoning je ook de kans om in een vertrouwde omgeving voor de mensen te zorgen die jou nauw aan het hart liggen en dit met behoud van privacy voor alle partijen. 

We merken dat ook jongeren steeds vaker het kangoeroewonen ontdekken en het beschouwen als een tussenstap naar volledig op eigen benen staan. Een mobiele kangoeroewoning biedt hier de ideale oplossing. 

Bij Ralus bouwen we onze kangoeroewoningen en zorgwoningen volgens het principe van modulaire houtskeletbouw in onze eigen ateliers. Duurzaamheid en uitstekende energieprestaties staan hierbij centraal. Bovendien blijven de productietijden op deze manier beperkt en kunnen we snel overgaan tot de levering. 

Advies op maat

Onze adviseur staat je graag te woord tijdens een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken. We bieden je een aantal standaardoplossingen aan, maar ook oplossingen op maat zijn mogelijk. Bovendien bieden we ook een huurformule aan indien dit beter bij jouw situatie past. Hierdoor kan je in een mum van tijd beschikken over de kangoeroewoning of zorgwoning met de afmetingen en afwerkingsgraad die je wenst. 

De Ralus-adviseur geeft jou ook informatie over de regelgeving omtrent zorgwonen. De voorschriften kunnen variëren per regio, daarom gaan we steeds op voorhand bekijken wat er voor jou precies van toepassing is.

Neem eens een kijkje op https://www.ralus.be/nl/kangoeroewoning/ of maak gerust een vrijblijvende afspraak via https://www.ralus.be/nl/contact/

13386-N

Een modulaire zorgwoning in Oost-Vlaanderen

Foto Ralus Houtskeletbouw

13386-N

Plaatsing van een kangoeroewoning

Foto Ralus Houtskeletbouw

13386-N

Productie van een kangoeroewoning in eigen atelier

Foto Ralus Houtskeletbouw

13386-N

Een zorgwoning via een extra verdieping op een bestaande woning

Foto Ralus Houtskeletbouw


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10709-13386/ralus-houtskeletbouw/partnerberichten/een-sleutel-op-de-deur-kangoeroewoning/