De perfecte verwarmingscombi? Een warmtepomp en badkamerradiator!

Heb je bouwplannen of -dromen? Dan is de kans groot dat je binnenkort een keuze moet maken voor de verwarmingstechnieken in je nieuwbouwwoning. Gezien de strenge energienormen is energiezuinige vloerverwarming een logische keuze. Maar krijg je daarmee overal in huis de optimale temperatuur? We denken dan meteen aan de badkamer waar de warmtevraag meestal toch iets hoger ligt. De specialisten van Atlantic raden daarom vloerverwarming met een warmtepomp aan in combinatie met een badkamerradiator.

 • Atlantic raadt de combinatie van vloerverwarming met een badkamerradiator aan.

  Atlantic raadt de combinatie van vloerverwarming met een badkamerradiator aan.

  Foto ATLANTIC BELGIUM
 • Atlantic ontwikkelde het nieuwe gamma Alféa Extensa R32 warmtepompen.

  Atlantic ontwikkelde het nieuwe gamma Alféa Extensa R32 warmtepompen.

  Foto ATLANTIC BELGIUM
 • Nefertiti is momenteel de bestverkopende badkamerradiator van Atlantic.

  Nefertiti is momenteel de bestverkopende badkamerradiator van Atlantic.

  Foto ATLANTIC BELGIUM
 • Dankzij de Cashback Cheque van Atlantic kan je genieten van een extra voordeel tot 75 euro.

  Dankzij de Cashback Cheque van Atlantic kan je genieten van een extra voordeel tot 75 euro.

  Foto ATLANTIC BELGIUM

Lagetemperatuurverwarming

Nu BEN-bouwen de norm is in Europa, is elke nieuwbouwwoning een schoolvoorbeeld van isolatie. Voor de gelijkmatige en milieuvriendelijke verwarming van zo’n goed geïsoleerd huis is lagetemperatuurverwarming in de vorm van vloerverwarming een populaire keuze. Die kan je moeiteloos aansluiten op een warmtepomp voor de perfecte match tussen een laag energieverbruik en veel comfort.

Warmtepomp

Maar hoe kies je een warmtepomp die aan jouw verwarmingsbehoeften beantwoordt én dan ook nog eens een lage milieu-impact heeft? Daarvoor ontwikkelde Atlantic het nieuwe gamma Alféa Extensa R32 warmtepompen. Zo werkt de Alféa Extensa AI R32 met het duurzamere en energie-efficiëntere koudemiddel R32 en regelen de Alféa Extensa Duo AI R32-toestellen automatisch hun temperatuur zodat je in elk seizoen zeker bent van een optimaal energieverbruik en comfort.

Badkamerverwarming

Met een warmtepomp ben je dus al zeker van een doeltreffende en energiezuinige verwarming. Maar is het voldoende om in elke kamer in huis de optimale temperatuur te bereiken? We weten immers allemaal dat een badkamer vaak moeilijker te verwarmen is dan andere kamers in huis. Je wil er niet alleen een hogere temperatuur, maar houdt de opwarmtijd ook liefst zo beperkt mogelijk. Om deze uitdaging aan te pakken, raadt Atlantic de combinatie van vloerverwarming met een badkamerradiator aan. Zo kan je eenvoudig bijverwarmen waar en wanneer het nodig is.  

De juiste radiator

Wie op zoek gaat naar een goede badkamerradiator vindt bij Atlantic gegarandeerd een gepast exemplaar. In het uitgebreide gamma badkamerradiatoren is er voor elke stijl en elk budget een stijlvolle oplossing. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Nefertiti, momenteel de bestverkopende badkamerradiator, of je badkamer uitrusten met het technologisch hoogstandje van de Serenis Premium. Die laat je toe om snel een weldadig warmtegevoel te creëren dankzij zijn Boostfunctie die de temperatuur in amper tien minuten met vier graden Celsius kan laten stijgen.

Cashback

Koop je een badkamerradiator om je centrale verwarming aan te vullen? Dan kan je dankzij de Cashback Cheque van Atlantic genieten van een extra voordeel tot 75 euro. Je Cashback Cheque aanvragen doe je eenvoudig via de promopagina van Atlantic.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media