livios logo

Welk budget moet ik voorzien voor hernieuwbare energie in mijn woning?

Je wil je woning graag duurzaam verwarmen met hernieuwbare energie? Goed idee, het milieu en je portemonnee zullen je op lange termijn dankbaar zijn. Maar hoe kies je het verwarmingssysteem dat niet alleen het beste bij jouw wensen, maar ook bij jouw budget aansluit? Daarvoor kan je handig gebruikmaken van de snelbidtool van Atlantic. Zo krijg je meteen enkele voorstellen op maat van jouw woning, inclusief een richtprijs en de bijhorende premies.

Oplossing op maat

Investeren in groene energie is sowieso een goed idee. Je CO2-uitstoot zal aanzienlijk dalen en ook je energiefactuur zal een stuk vriendelijker zijn voor je bankrekening. Maar dan moet je uiteraard eerst een systeem met hernieuwbare energie aankopen en het is niet altijd eenvoudig om te weten hoeveel budget je daarvoor precies moet voorzien. Gelukkig vind je met de gebruiksvriendelijke calculator van Atlantic in enkele kliks een oplossing op maat van jouw woning én budget. Het enige wat je daarvoor moet doen, is enkele vragen beantwoorden over jouw woonsituatie.

Gedetailleerde offerte

De calculator stelt je gerichte vragen over o.a. het type woning, de ventilatie, het afgiftesysteem, de bewoners en het warmwaterverbruik. Op basis van de informatie die je invult, schat de tool je verwarmingsvraag in en krijg je enkele voorstellen met telkens meer details over het vermogen, de richtprijs en de bijhorende premies. Daarna selecteer je eenvoudig het gewenste systeem en ontvang je een gedetailleerd rapport in je mailbox.

Energiepremies

Dankzij de energiepremies van de overheid verdien je je investering nog sneller terug. De calculator van Atlantic houdt hier sowieso al rekening mee en vermeldt telkens het bedrag waar je recht op hebt. Maar je kan via de premiepagina van Atlantic ook een persoonlijk premierapport opvragen. Je vult gewoon je postcode in en vinkt aan voor welke toepassing je een subsidie zoekt. Je krijgt meteen een handige lijst met premies waarvoor jij in aanmerking kan komen en ontvangt een uitgebreid rapport met meer informatie over elke premie.

Warmtepompboilers

Naast de calculator voor verwarmingssystemen en de premiezoeker, vind je op de website van Atlantic ook een praktische tool waarmee je eenvoudig je besparing en de terugverdientijd van een Atlantic warmtepompboiler berekent. Afhankelijk van je gezinsgrootte en je verbruikspatroon bespaar je met een warmtepompboiler gemiddeld 1.000 euro per jaar op je energiefactuur. Wil je graag weten hoeveel jij precies zou besparen en hoelang je erover doet om je investering terug te verdienen? Beantwoord dan gewoon even de eenvoudige vragen over jouw situatie en je ontvangt onmiddellijk een gepersonaliseerde berekening.  

Rekenen maar!

Wil je je energiebudget helemaal op punt stellen? Surf dan snel naar de website van Atlantic en maak gebruik van de handige tools voor een berekening op maat van jouw specifieke woonsituatie.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10714-15344/atlantic-belgium/partnerberichten/welk-budget-moet-ik-voorzien-voor-hernieuwbare-energie-in-mijn-woning/