Het is hét moment voor een warmtepompboiler!

Goed nieuws voor iedereen die de aanschaf van een warmtepompboiler overweegt om de energierekening te drukken: de Vlaamse regering heeft beslist om de premie voor warmtepompboilers te verdubbelen van 450 naar 900 euro.  En dankzij de cashbackactie krijg je nog eens 200 euro terugbetaald voor je Atlantic-warmtepompboiler. Tel daar nog eens de besparing  bij die je jaar na jaar realiseert wanneer je je oude boiler vervangt door een warmtepompboiler en de keuze is snel gemaakt…

 • Voorbeeld prijs van een warmtepompboiler en terugverdientijd

  Voorbeeld prijs van een warmtepompboiler en terugverdientijd

  Foto ATLANTIC BELGIUM
 • Benieuwd hoeveel jij zou besparen met een warmtepompboiler? Bereken jouw winst met onze tool

  Benieuwd hoeveel jij zou besparen met een warmtepompboiler? Bereken jouw winst met onze tool

  Foto ATLANTIC BELGIUM
 • Bovenop de premies voor warmtepompboilers geniet je ook nog eens van 200 euro cashback

  Bovenop de premies voor warmtepompboilers geniet je ook nog eens van 200 euro cashback

  Foto ATLANTIC BELGIUM
 • Heb je zonnepanelen? Kies dan voor een smart grid ready warmtepompboiler!

  Heb je zonnepanelen? Kies dan voor een smart grid ready warmtepompboiler!

  Foto ATLANTIC BELGIUM
 • SOS energiefactuur? Vervang je oude boiler door een warmtepompboiler

  SOS energiefactuur? Vervang je oude boiler door een warmtepompboiler

  Foto ATLANTIC BELGIUM

Een warmtepompboiler verwarmt je sanitair water (voor bad, douche en keuken) door tot 3/4 van de energie te onttrekken aan de lucht rondom. Doordat hij zo weinig stroom nodig heeft – die je dan nog kan opwekken met je zonnepanelen – , is een warmtepompboiler een heel slimme keuze voor elk type van huishouden, om je sanitair water tot 75% goedkoper te verwarmen. In vergelijking met een oude elektrische boiler bedraagt de besparing met een warmtepompboiler momenteel maar liefst 1.875 euro per jaar*.

 > Benieuwd hoeveel jij precies zou besparen met een warmtepompboiler? Bereken jouw warmtepompboilerwinst op www.SOSEnergieFactuur

Nieuw: nu min. 900 euro premie voor warmtepompboilers  

De warmtepompboiler is een technologie die lange tijd te weinig aandacht kreeg, zag de Vlaamse regering in. Daarom werd al eerder dit jaar beslist om de premie voor warmtepompboilers te verhogen van 300 naar 450 euro voor de hoogste en middelste inkomsenscategorieën en naar 540 euro voor de laagste inkomenscategorie eigenaars-bewoners of eigenaars die via een sociaal verhuurkantoor verhuren. Deze steun werd zopas nog eens verdubbeld naar respectievelijk 900 en 1.080 euro voor installaties met eindfactuur sinds 1 juli 2022.

> Nu min. 900 euro premie in Vlaanderen en min. 1.400 euro in Brussel. Ontdek hier op welke premies je recht hebt wanneer je je huidige boiler vervangt door een warmtepompboiler.   

Terugverdiend in minder dan 1 jaar

De aankoopprijs van een warmtepompboiler van 200 liter is ongeveer 2.550 euro, de installatie ervan kost ongeveer 800 euro. Als we alleen de meerprijs van aankoop en installatie in rekening brengen ten opzichte van de aankoop- en installatieprijs van een klassieke elektrische boiler (samen ongeveer 1.645 euro) bedraagt de meerprijs van een warmtepompboiler ongeveer 1.705 euro, aankoop en installatie samen, excl. btw.  En dankzij de premie van minimum 900 euro, die je dus niet krijgt voor een klassieke boilers op gas, stookolie of elektriciteit, komt dit neer op slechts 805 euro. Die verdien je dankzij de fors lagere verbruikskosten dus snel terug.

>  De meerprijs van een warmtepompboiler t.o.v. een elektrische boiler verdien je in minder dan 1 jaar terug.   Meer info via deze link.

Tot 200 euro extra korting dankzij de cashbackactie 

Dankzij de verdubbeling van de premies en de cashbackactie is de investering in en warmtepopboiler lager dan ooit. Bovendien krijg je via de cashbackactie van Atlantic (geldig tot 31/03/23) nog eens tot 200 euro extra voor je Atlantic-warmtepompboiler terugbetaald! Om daarna jaar na jaar te genieten van en veel lagere energiefactuur. Het is dus hét moment voor een warmtepompboiler

> Meer info over de cashbackactie vind je hier

Tip voor wie zonnepanelen heeft! 

Voor een warmtepompboiler heb je geen zonnepanelen nodig. Maar met zonnepanelen is een warmtepompboiler extra interessant. Kies dan voor een smart grid ready-warmtepompboiler die aan zonnepanelen kunnen worden gekoppeld. Zij laten net alleen toe om de weinige stroom die een warmtepompboiler nog nodig heeft te laten opwekken met je zonnepanelen, ze fungeren bovendien als thermische batterij. En dat is extra interessant nu de Vlaamse Regering beslist heeft om de premies voor thuisbatterijen versneld af te schaffen vanaf 31 maart 2023 en de middelen die zo vrijkomen efficiënter in te zetten voor de ondersteuning van de investering in een warmtepompboiler.

> Heb je zonnepanelen en overweeg je een warmtepompboiler? Kies dan zeker voor een smart grid ready warmtepompboiler die fungeert als thermische batterij voor je zonnestroom. Meer info vind je op www.VanZonneStroomnaarZonneWarmte.be

Meer info

www.SOSEnergiefactuur.be

www.VanZonneStroomtotZonneWarmte.be

* Deze vergelijking is indicatief en afhankelijk van de verbruiker. Hier vergeleken we een elektrische boiler van 200 l met een rendement van 95% en een warmtepompboiler met inhoud van 200 l en een maximale besparing van 75%, gingen we uit van een gezin van 4 personen, een gemiddeld verbruik van SWW van 50 l per persoon per dag dat opgewarmd dient te worden van 10 tot 50°C en berekenden we de elektriciteitsprijs aan € 0,70/kWh (tarief d.d. oktober 2022)

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media