livios logo

Hoeveel kost een regenwaterput? Deze expert rekent het voor je uit

We verbruiken gemiddeld zo’n 110 liter water per dag. Wist je dat de helft kan vervangen worden door regenwater? Dat is niet alleen milieuvriendelijk, je bespaart ook heel wat op je waterfactuur. Hoeveel budget moet je voorzien voor een regenput? Expert Jan van O Beton verklapt de prijs.

14245-NL

We verbruiken gemiddeld zo’n 110 liter water per dag. De helft kan je vervangen door regenwater.

Foto O beton

14245-NL

Met de Flexotank-regenput van O Beton vang je water op in een betonnen put.

Foto O beton

14245-NL

De Flexotank is verkrijgbaar in verschillende afmetingen met een inhoud van 2.000 tot 20.000 liter.

Foto O beton

14245-NL

Je hebt ook keuze uit het assortiment van deksels: rond of vierkant en in verschillende materialen.

Foto O beton

Wat zegt de wet?

Ga je een woning bouwen? Of heb je ingrijpende renovatieplannen? Dan ben je verplicht om regenwater te recupereren. Dit kan eenvoudig met een regenwaterput. Met de Flexotank-regenput van O Beton vang je water op in een betonnen put. Het opgevangen water kan je gebruiken om je toiletten door te spoelen, de tuin te besproeien, je auto te poetsen of zelfs om je kleding te wassen. Zo verbruik je minder leidingwater en daalt je waterfactuur.

Tip: ontdek welk regenwatersysteem het meest geschikt is voor jouw woning.

Van 2.000 tot 20.000 liter

De Flexotank is verkrijgbaar in verschillende afmetingen met een inhoud van 2.000 tot 20.000 liter. Je vindt voor elke woning het juiste formaat. Maar wat is de ideale inhoud voor jouw huis? Je voorziet best een inhoud van minstens 50 liter per m² dakoppervlak. Heb je een dak van 100 m²? Dan heb je minstens een regenput van 5.000 liter nodig.

Accessoires

O Beton heeft ook een uitgebreid gamma van opbouwschachten, ophogingen en filtersystemen. Je koopt niet enkel een regenput, maar een volledig regenwatersysteem op maat. Je hebt ook keuze uit het assortiment van deksels: rond of vierkant en in verschillende materialen zoals kunststof, alu of gietijzer.

Kostprijs

Bij O Beton kost een regenwaterput van 10.000 liter zo’n 800 euro exclusief btw, accessoires en plaatsing. Afhankelijk van de grootte van je regenput, betaal je meer of minder. Aangezien je met een regenwaterput een pak minder kraantjeswater gebruikt en op je waterfactuur bespaart, verdien je een regenwaterput relatief snel terug. Wil je een offerte op maat? Contacteer een van de specialisten van O Beton of neem contact op via het online contactformulier.

Meer weten over de Flexotank? Lees verder op www.flexotank.be.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10724-14245/o-beton/partnerberichten/hoeveel-kost-een-regenwaterput-deze-expert-rekent-het-voor-je-uit/