livios logo

Is een regenwaterput verplicht bij nieuwbouw of renovatie? Dit zegt de wet

Wie bouwt of grondig renoveert is verplicht om een regenwaterput te installeren en een infiltratievoorziening aan te leggen. Regenwater is ‘gratis’ water. Door het te recupereren bespaar je op je waterfactuur. Bij O beton vind je ongetwijfeld een passende regenwaterput.

14482-NL

Bij O beton vind je ongetwijfeld een passende regenwaterput.

Foto O beton

14482-NL

Met de Flexotank vang je regenwater op in een betonnen put.

Foto O beton

14482-NL

Deze regenwaterput kan snel geplaatst worden, onder je oprit of gazon.

Foto O beton

Regenwater recupereren verplicht?

Bouw of herbouw je een nieuwbouwwoning of breid je je woning met minimaal 40 m² uit? Dan is een regenwaterput van minstens 5.000 liter verplicht. Ook een infiltratievoorziening waarbij overtollig regenwater in de grond sijpelt, is dan verplicht tenzij je bouwperceel kleiner is dan 250 m². Renoveer je een eengezinswoning zonder uitbreiding? Dan is een regenwaterput niet verplicht. Toch is het een duurzame investering die je snel terugverdient.

Gratis water én lagere energiefactuur   

Wist je dat we gemiddeld 110 liter water per dag verbruiken? En dat voor meer dan de helft van dit waterverbruik regenwater uitermate geschikt is. Regenwater recupereren, biedt enkele belangrijke voordelen. Zo geniet je van gratis water dat je opvangt in een regenwaterput én bespaar je aanzienlijk op je waterfactuur. Regenwater kan je onder meer gebruiken om je toilet door te spoelen, je woning of auto schoon te maken, je tuin water te geven of je gazon te besproeien. Zelfs je wasmachine kan je aansluiten op regenwater.

Regenwaterput op maat

Bij O Beton vind je niet alleen een uitgebreid gamma regenwaterputten en infiltratieputten, maar ook alle toebehoren voor een kwalitatieve opslag van regenwater, zoals ophogingen, filters en deksels. Met de Flexotank vang je regenwater op in een betonnen put. Deze regenwaterput kan snel geplaatst worden, onder je oprit of gazon. De Flexotank is ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen met een inhoud van 2.000 tot 20.000 liter. Bij O Beton heb je al een regenwaterput van 10.000 liter voor 800 euro excl. btw, accessoires, transport en plaatsing.

Meer weten?

Lees hier alles over de Flexotank. Wil je een offerte op maat? Contacteer dan een van de specialisten van O Beton of neem contact op via het online contactformulier.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10724-14482/o-beton/partnerberichten/is-een-regenwaterput-verplicht-bij-nieuwbouw-of-renovatie-dit-zegt-de-wet/