livios logo

3 redenen om te investeren in een voldoende grote regenwaterput

Regenwater is ideaal om je tuin te beregenen. Maar wist je dat je regenwater ook kan gebruiken om je auto te wassen, je toilet door te spoelen of je terras te dweilen? Dankzij een regenwaterput van O Beton geniet je van heel wat ‘gratis’ water. En zodra het regent, wordt je voorraad weer aangevuld. Op die manier spring je duurzaam met water om!

15177-NL

Zo’n 50% van je jaarlijks waterverbruik kan je vervangen door regenwater.

Foto O beton

15177-NL

oor je toilet door te spoelen met regenwater bespaar je heel wat op je waterfactuur.

Foto O beton

15177-NL

De Flexotank-regenput van O Beton is verkrijgbaar met een inhoud van 2.000 tot 20.000 liter.

Foto O beton

15177-NL

Reken minstens op 5.000 liter per 100 m² dak.

Foto O beton

1. Gratis water voor je tuin

Zo’n 50% van je jaarlijks waterverbruik kan je vervangen door regenwater. Een regenwaterput is in de eerste plaats ideaal om je planten en gazon van water te voorzien. Maar ook om je terras te schrobben of om je auto te wassen, kan je regenwater gebruiken. Op die manier verspil je geen kostbaar leidingwater.

2. Je toilet doorspoelen

Door je toilet door te spoelen met regenwater bespaar je heel wat op je waterfactuur. Een normaal toilet verbruikt ongeveer 6 à 8 liter water per spoelbeurt. Dat komt neer op zo’n 30 à 40 liter water per persoon per dag. Reken maar uit voor jouw gezin hoeveel je wel niet kan besparen met een regenwaterput!

3. Ecologisch wassen

Sluit je je wasmachine aan op je regenwaterput? Dat heeft enkele voordelen. Je bespaart ongetwijfeld op je waterfactuur. Maar regenwater is doorgaans ook zachter dan leidingwater, waardoor je minder wasmiddel moet gebruiken. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

De ideale regenwaterput

In Vlaanderen ben je verplicht om een put van minstens 5.000 liter te plaatsen als je bouwt of je woning ingrijpend renoveert. De Flexotank-regenput van O Beton is verkrijgbaar met een inhoud van 2.000 tot 20.000 liter. Welke grootte is ideaal voor jouw woning? Reken minstens op 5.000 liter per 100 m² dak. Ontdek hier alle voordelen van de Flexotank.

Meer weten?

Bij O Beton heb je voor 800 euro al een regenwaterput van 10.000 liter (exclusief btw, accessoires, transport en plaatsing). Wil je een gedetailleerde prijsofferte of een offerte op maat? Neem dan contact op met O Beton via het nummer 051 68 00 68 of vraag hier je gratis offerte aan.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10724-15177/o-beton/partnerberichten/3-redenen-om-te-investeren-in-een-voldoende-grote-regenwaterput/