livios logo

Kies een lei op het dak die bij jouw bouwstijl past

Je dak volledig afwerken naar jouw smaak? Dat doe je met vezelcementleien van Cedral! Deze dakbedekking biedt een grote waaier aan mogelijkheden voor nieuwbouw én renovaties. Bovendien kan je er creatief mee uit de hoek komen. Met het juiste type, de geschikte kleur en jouw favoriete legpatroon personaliseer je jouw dak volledig. Ontdek welke lei het beste bij jouw bouwstijl past.

15355-NL

Alterna

Foto Cedral

15355-NL

Alterna

Foto Cedral

15355-NL

Boronda

Foto Cedral

15355-NL

Boronda

Foto Cedral

15355-NL

New Stonit

Foto Cedral

De juiste vorm

In het gamma van Cedral vind je drie soorten vezelcementleien:

  • Alterna: De Alterna is een strakke, tijdloze lei met een glad oppervlak en rechte boorden. Je kan kiezen voor rechte of afgeschuinde hoeken.
  • Boronda: De Boronda is de enige lei met afgeronde randen. Dat vergemakkelijkt de waterafvoer. Ze is leverbaar in een vierhoekig formaat ofwel met twee afgesneden hoeken.
  • New Stonit: De New Stonit heeft een reliëfoppervlak, gebroken randen en een matte leisteenkleur. Hierdoor lijkt ze op een echte natuurlei. 

Wees creatief met kleur

Niet alleen de vorm, maar ook de kleur speelt een rol, want die bepaalt in grote mate de uitstraling van je dak. Leien vind je in tal van kleurschakeringen. De Alterna is bijvoorbeeld verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren. Bij de Boronda heb je keuze uit zinkgrijs en donkergrijs en de New Stonit is standaard te verkrijgen in leisteengrijs. Kies je traditioneel voor één kleur? Of verkies je enkele felle accenten of een subtiel ton-sur-ton-effect?

Legpatronen

Ook het legpatroon moet je kiezen. Er zijn verschillende patronen mogelijk voor een klassieke of strakke uitstraling. De populairste legpatronen zijn een dubbele dekking, halfsteensverband, of een klassieke plaatsing met ruitleien. Ontdek hier de legpatronen.

Tip: ook voor je gevel

Wist je dat je vezelcementleien ook kan gebruiken voor een volledige renovatie van je dak én gevel? Door je hele woning in te pakken met leien, loopt je dakbedekking als het ware over in je gevelbekleding. Zo verkrijg je een moderne en uitgesproken architectuur én kom je origineel uit de hoek.

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie? Download het Cedral leien inspiratieboek of ontdek tal van ontwerpmogelijkheden via onze gerealiseerde projecten. Twijfel je nog over de juiste lei of kleur? Vraag dan een gratis staal aan. Zo ben je 100% zeker dat je de juiste keuze maakt. Heb je definitief de knoop doorgehakt? Zoek dan een vakman in je buurt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10729-15355/cedral/partnerberichten/kies-een-lei-op-het-dak-die-bij-jouw-bouwstijl-past/