De beste keuze voor je terras: hout, kunststof of vezelcement?

Ben je op zoek naar de ideale terrasplank, dan merk je meteen dat je kan kiezen uit een breed gamma aan materialen. Van hout over kunststof tot vezelcement. Maar welk materiaal is nu het meeste geschikt voor het terras van jouw dromen? Cedral helpt je graag bij de keuze van jouw ideale terrasvloer en zet enkele belangrijke aandachtspunten op een rij.

Levensduur

Van je terras wil je in de eerste plaats lang kunnen genieten. Let daarom op de levensduur van het materiaal. Bij hout of kunststof kan je bij extreme temperatuurschommelingen vervormingen opmerken. Terrasplanken uit vezelcement daarentegen zijn goed bestand tegen hitte en vorst. Bovendien is vezelcement in de massa gekleurd en niet zomaar geverfd of gecoat. Daardoor hebben de terrasplanken een uniforme kleur die na verloop van tijd een natuurlijke patine krijgen. Lees hier meer over de voordelen van vezelcement.

Bestendigheid

Kies je voor een houten terras dat onvoldoende behandeld is? Dan loop je risico op schade door ongedierte. Bij kunststof- en vezelcementplanken heb je daar geen last van. Hout is ook relatief gevoelig voor verwering, terwijl kunststof veel beter bestand is tegen weersinvloeden. Toch moeten beide materialen op vlak van bestendigheid onderdoen voor vezelcementplanken. Die zijn sterk, slijtvaster en bieden ook bij nat weer voldoende grip.

Installatie en onderhoud

Zowel planken uit hout, kunststof als vezelcement kunnen makkelijk geplaatst worden. Maar ook het onderhoud is een belangrijk aandachtspunt wanneer je een terrasplank kiest. Hout vraagt het meeste onderhoud. Je moet extra inspanningen leveren om tekenen van slijtage te voorkomen. Dat is niet het geval bij kunststof en vezelcement. Die materialen blijven er fantastisch uitzien zonder veel onderhoud.

Vezelcement: beste van twee werelden

Wil jij genieten van alle voordelen die hout en kunststof je te bieden hebben? Cedral Terrace is een terrasvloer die gemaakt is op basis van vezelcement. Dat materiaal heeft net zoals hout een natuurlijke look die mooi tot zijn recht komt bij het groen in je tuin en is even onderhoudsvriendelijk als kunststof. Bovendien voelt Cedral Terrace zacht aan, splintert het niet en biedt het de nodige grip, waardoor je er op blote voeten op kan lopen. Het kan dus perfect dienen als wandelpad naast je zwembad. Ook als je creatief uit de hoek wil komen, biedt Cedral Terrace met zijn twee breedtes en vier kleuren talloze designcombinaties. Ontdek hier de mogelijkheden.

Vraag een gratis staal aan

Twijfel je nog of vezelcement het ideale materiaal is voor je terras? Of kan je niet kiezen uit de vier verschillende kleuren? Doe hier inspiratie op voor jouw terras of vraag gratis een staal aan en overtuig jezelf!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media