livios logo

Benieuwd welke daglichtoplossing bijdraagt aan reductie van energie in jouw woning?

Wereldwijd is men op dit moment bezig met het verduurzamen van de dagelijkse werk- en woonomgeving. En dat is ook niet voor niets, want iedere gezette stap is een stap in de richting van en naar een duurzame toekomst. De reductie van energie maakt in veel gevallen onderdeel uit van de plannen. Bouw- en verbouwplannen zijn daar geen uitzondering in. Ook op het gebied van licht kunnen slimme stappen gezet worden. De oplossing ligt namelijk voor de hand.

Woningen voorzien van voldoende daglicht lijkt vaak een uitdaging. Vragen als ‘Gaat dat systeem wel passen?’, ‘Kan dat wel op mijn daktype?’, ‘Hoe meer daglicht, hoe minder privacy toch?’ en ‘Daglicht brengt toch warmte met zich mee?’ zijn vragen die de gemiddelde particulier zich afvraagt. In de praktijk is het toepassen van daglicht op een duurzame manier helemaal niet zo lastig. Althans, niet voor de Solatube daglichtbuis. Grote kans dat Solatube ook voor jou de oplossing kan bieden.

Daglicht, waar je dat wenst

Solatube brengt je daglicht, precies op de plek waar jij dat wenst. Bijvoorbeeld de badkamer, woonkamer, hal of zelfs de kelder. Een koepel met een kleine diameter (Ø 25 of Ø 35 cm) vangt het daglicht op. Vervolgens transporteert een reflecterende buis het daglicht naar beneden en een plafondplaat verspreidt het daglicht egaal de ruimte in. Dankzij hoge isolatiewaarden blijft zowel kou als warmte buiten. Omdat de Solatube daglichtbuis werkelijk overal toegepast kan worden, kan je de kunstverlichting overdag uit laten!

Extra wensen?

Heb je extra wensen op het gebied van bijna-energieneutraal (BEN), lage-energiewoning of passiefbouw? Ook dan biedt Solatube uitkomst. De Solatube Energy Care Optima (ECO) is speciaal ontwikkeld voor deze eisen. Met extra geïsoleerde onderdelen behaalt de ECO-variant isolatiewaarden van 0,5 W/m²K (Ø 25 cm) en 0,7 W/m²K ( (Ø 35 cm).

Bekijk hier enkele voorbeelden.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10737-13371/techcomlight/partnerberichten/benieuwd-welke-daglichtoplossing-bijdraagt-aan-reductie-van-energie-in-jouw-woning/