Een duurzame keuze: de daglichtbuis van Solatube

Solatube® verlicht overdag elke gewenste ruimte zonder energie te verbruiken. Een daglichtkoepel haalt het daglicht binnen en via een buizensysteem wordt het licht in de ruimtes verspreid. Het Solatube® daglichtbuizensysteem zorgt voor de perfecte balans tussen lichtspreiding, lichtkleur en lichtintensiteit. Kunstverlichting kan je overdag uit laten, waardoor je direct bespaart op je energierekening.

 • Perfecte balans tussen lichtspreiding, lichtkleur en lichtintensiteit.

  Perfecte balans tussen lichtspreiding, lichtkleur en lichtintensiteit.

  Foto Techcomlight
 • De TechLed zorgt voor gelijkmatig licht in elke ruimte

  De TechLed zorgt voor gelijkmatig licht in elke ruimte

  Foto Techcomlight
 • Solatube®: ook hoge isolatiewaarden voor Passief Bouwen

  Solatube®: ook hoge isolatiewaarden voor Passief Bouwen

  Foto Techcomlight

Solatube® InfraREDuction

Daarnaast blijft het binnenklimaat altijd aangenaam. De InfraREDuction techniek van Solatube® houdt zonnewarmte buiten. Ook tijdens hete zomerdagen blijven jouw natuurlijk verlichte ruimtes lekker koel. En door de hoge isolatiewaarden van Solatube® hebben koude winterdagen geen impact op het binnenklimaat van verwarmde ruimtes. Dat maakt Solatube® een extra duurzame keus.

Solatube® met TechLed: ook ’s avonds comfortabel verlichte ruimtes

Ook als de zon ondergaat, kan Solatube® je ruimtes voorzien van comfortabel licht. Het daglichtbuizensysteem kan uitgebreid worden met TechLed. De TechLed is volautomatisch systeem en werkt op basis van sensoren. Zodra het buiten donker wordt, vult de TechLed je ruimtes aan met kunstverlichting.

De TechLed zorgt voor gelijkmatig licht in elke ruimte

Met een afstandsbediening kan je de gewenste hoeveelheid licht naar behoefte programmeren. TechLed verlicht je ruimtes met super zuinige ledverlichting. De ledverlichting in de buis schakelt automatisch in wanneer het lichtniveau onder de minimale behoefte komt. Dit gebeurt alleen als er beweging wordt waargenomen. Heb je huisdieren? Om te voorkomen dat het systeem ’s nachts aangaat, kan je de TechLed uitzetten met een schakelaar. Het mooie is dat zodra de zon weer opkomt, het systeem automatisch overschakelt naar daglicht.

Solatube®: ook hoge isolatiewaarden voor Passief Bouwen 

Zelfs als je wil voldoen aan strenge eisen zoals die van het Passief Huis-certificaat, kan je Solatubes toepassen. Hiervoor heeft Techcomlight namelijk speciaal de ECO uitvoering ontwikkeld. Met een Solatube® daglichtbuizensysteem verbruik je overdag geen energie meer voor het verlichten van je ruimtes. Door de InfraREDuction techniek en de hoge isolatiewaarden van de Solatube zelf blijft je binnenklimaat op temperatuur. Dat is goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media