livios logo

Duurzaam bouwen met Fermacell

Fermacell wil haar bijdrage leveren aan een duurzame wereld door het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige en volledig herbruikbare materialen. De producten van Fermacell zijn sterk geluidsisolerend, stootvast, vochtbestendig en brandvertragend.

12941-NL

Fermacell® bestaat uit papiervezels, die via een recyclingprocédé uit oud papier worden gewonnen.

Foto Fermacell BV (James Hardie Europe Group)

12941-NL

Duurzaam bouwen met Fermacell

Foto Fermacell BV (James Hardie Europe Group)

12941-NL

Fermacell® Gipsvezelplaat bestaat enkel uit gerecycled papier, gerecycled gips en water.

Foto Fermacell BV (James Hardie Europe Group)

12941-NL

Onze ‘Dracula’ verkleiningsmaler vermaalt zaagafval en schoon gipsafval van onze klanten.

Foto Fermacell BV (James Hardie Europe Group)

12941-NL

Milieucertificaat 'EPD fermacell® Gipsvezelplaat'

Foto Fermacell BV (James Hardie Europe Group)

Bovendien bevatten ze geen schadelijke stoffen en zijn de producten 100% recyclebaar. 

Fermacell® Gipsvezelplaten voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

BENG-proof, biobased én comfortabel

Overheidsgebouwen moeten sinds kort voldoen aan de BENG-eisen. Omdat in deze gebouwen vaak grote groepen mensen tegelijk aanwezig zijn, moet het vloerveld een hoge punt- en gelijkmatig verdeelde belasting op kunnen vangen. De fermacell® Vloerelementen zijn uitvoerig op belasting getest en lenen zich daarom perfect om in overheidsgebouwen en scholen toegepast te worden.

Naast een positieve invloed op de BENG-eisen, worden de fermacell® Gipsvezelplaten opgenomen in de Nationale Milieu Database, wat duidt op een positieve invloed van het product op de milieuprestatie van gebouwen.

Fermacell® is een duurzaam product, dat enkel bestaat uit gerecycled papier, gerecycled gips en water.

Ook voor het WELL keurmerk -wat ingaat op een gezond binnenklimaat van gebouwen-, biedt Fermacell goede perspectieven. De gipsvezelplaten zijn bio-based en hebben een accumulerend en vochtregulerend vermogen. Als het te vochtig is in een ruimte, neemt de plaat het vocht op en staat het vervolgens bij een drogere periode weer af.

Fermacell voor een schoner milieu

Fermacell kent haar verantwoordelijkheid als het om een schoner milieu en een betere leefomgeving gaat. Neem alleen al ons schone productieproces. Maar daarmee stopt onze duurzaamheidsgedachte niet. In de woning- en utiliteitsbouw is nog veel te winnen als het gaat om energiebesparing en CO2-reductie. Tot nu toe nemen bedrijven in de bouwketen vaak individueel hun maatregelen. Samenwerking leidt echter tot veel meer innovatieve oplossingen. Samen tot energiezuinige, duurzame en efficiënte gebouwen komen, is in de toekomst absoluut noodzakelijk. Fermacell werkt er graag aan mee.

Werken met een bijproduct

Het gips dat Fermacell verwerkt in haar gipsvezelplaten is rookgasontzwavelingsgips (RO-gips), een bijproduct afkomstig van kolengestookte energiecentrales. Gips leent zich uitstekend voor een ‘cradle to cradle’ toepassing: afval als basis voor nieuwe producten. Fermacell maakt volop gebruik van de recyclemogelijkheden.   

Onze ‘Dracula’ verkleiningsmaler vermaalt zaagafval en schoon gipsafval van onze klanten, zodat onze recycle-installatie het opnieuw kan calcineren. In onze platen kunnen we 25% gerecycled materiaal verwerken.

Verantwoorde productie, verantwoord product

Fermacell® Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels, die via een recyclingprocedé uit oud papier worden gewonnen. Na vermenging en toevoeging van water persen we de grondstoffen onder hoge druk tot oersterke homogene afbouwplaten. De platen worden hierna gedroogd, geschuurd, geïmpregneerd en op maat gezaagd. Dit innovatieve en ecologisch verantwoorde productieproces staat onder strikte kwaliteitscontroles.

Het gerenommeerde Oostenrijkse Instituut voor Bouwbiologie onderzocht de gebruikte stoffen, het productieproces en het eindproduct en concludeert dat gipsvezelplaten van Fermacell in belangrijke mate bijdragen aan een gezondere, betere leefomgeving. Fermacell® Gipsvezelplaten voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

Fermacell® Gipsvezelplaten: duurzame oplossing voor nieuwbouw en renovatie

Een Fermacell® Gipsvezelplaat is een duurzaam product dat voldoet aan de eisen zoals vastgelegd in normbladen en bouwverordeningen. Met Fermacell realiseer je snel en makkelijk degelijke afbouwconstructies voor wanden, vloeren, plafonds, gevels en daken. Fermacell is perfect toepasbaar bij herstructurering, renovatie én nieuwbouw.

Of er nu oude (sociale) woningbouw aan de huidige bouweisen moet worden aangepast, kloosters moeten worden omgebouwd, zorghuizen moeten worden heringericht of appartementen moeten worden gerealiseerd: Fermacell levert duurzame en verantwoorde oplossingen voor al jouw projecten.

www.fermacell.be


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10748-12941/fermacell-bv-james-hardie-europe-group/partnerberichten/duurzaam-bouwen-met-fermacell/