livios logo

Ecologisch (ver)bouwen: ga voor groen met de gipsvezelplaten van Fermacell®

Duurzaam (ver)bouwen is niet alleen kiezen voor energiezuinige oplossingen. Het is ook aandacht hebben voor grondstoffen die niet verloren gaan en gebruikmaken van gezonde materialen die zorgen voor een goed binnenklimaat. Met de gipsvezelplaten van Fermacell® zit je altijd goed, want gips is eindeloos recycleerbaar en de platen reguleren zowel de luchtvochtigheid als de warmteopslag, zodat jij kan genieten van een stabiel binnenklimaat.

Bouwafval

Wist je dat één derde van het afval dat we dagelijks produceren uit bouwrestanten bestaat? Gelukkig wordt het bouwafval grotendeels gerecycleerd in de vorm van puin dat dan weer wordt gebruikt voor wegfunderingen. Gips is daarin enigszins een buitenbeentje, want, in tegenstelling tot bijvoorbeeld beton en hout, leent het zich bijzonder goed voor hergebruik.

Milieuvriendelijk bouwmateriaal

Wanneer je gipspoeder met water mengt, wordt het gips hard. Als je de omgekeerde beweging maakt en het vocht er weer uittrekt, kan je het geheel weer tot poeder vermalen zonder de structuur te veranderen. Het is net die eeuwig recycleerbare eigenschap die van gips een bijzonder milieuvriendelijk bouwmateriaal maakt.

Circulair bouwen

Wanneer we kijken naar onze huizen en gebouwen, zien we dat de binnenwanden en plafonds een grote hoeveelheid gips bevatten. Dat is goed nieuws voor de toekomst, want gips sluit perfect aan bij de principes van circulair bouwen, een bouwmethode waarbij er zo weinig mogelijk grondstoffen verloren gaan. Circulair bouwen is al even aan een opmars bezig en zal in de toekomst alleen maar aan populariteit winnen. Reden te meer voor Fermacell® om tijdens de productie van de gipsvezelplaten zoveel mogelijk gerecycleerde en recycleerbare materialen te gebruiken.

Milieuvriendelijk productieproces

Fermacell® gipsvezelplaten volgen een milieuvriendelijk productieproces. Ze worden gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen: gerecycleerd papier, gips en water. Tijdens de productie wordt er geen lijm toegevoegd. Bovendien zijn de Fermacell® gipsvezelplaten bijna emissievrij én bevatten ze geen schadelijke stoffen, zoals formaldehyde. Allemaal factoren die ertoe bijdragen dat je met deze gipsvezelplaten goed zit voor jouw duurzaam (ver)bouwavontuur.

Gezond binnenklimaat

Een extra voordeel van de Fermacell® gispvezelplaten voor de duurzame (ver)bouwer is dat ze, net als klei, de luchtvochtigheid goed kunnen regelen. De platen nemen het overtollige vocht op en geven het weer af wanneer de lucht te droog is. Daarnaast zorgen ze ook voor een mooi evenwicht tussen je thermische isolatie en de warmteopslag. Op die manier geniet jij op elk moment van een stabiel binnenklimaat en een optimaal wooncomfort.

Duurzaam (ver)bouwen

Heb je (ver)bouwplannen en wil je graag je duit in het zakje doen voor het milieu? Kies dan voor duurzaam (ver)bouwen met de gipsvezelplaten van Fermacell®. Wil je meer informatie over de eigenschapen van deze platen of ben je benieuwd naar de andere bouwoplossingen van Fermacell®? Neem dan vrijblijvend contact op met de Fermacell®-specialisten.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10748-15227/fermacell-bv-james-hardie-europe-group/partnerberichten/ecologisch-ver-bouwen-ga-voor-groen-met-de-gipsvezelplaten-van-fermacell/