livios logo

Zelf je gevelbekleding monteren? Deze gevelplanken uit vezelcement bevestig je zonder clips

Gevelbekleding neemt al snel een grote hap uit je (ver)bouwbudget. Door zelf aan de slag te gaan, kan je een mooie som uitsparen. Daarom maakte James Hardie tijdloze gevelplanken met houtnerfstructuur op maat van klussers. Het innovatieve montagesysteem zonder clips zorgt ervoor dat je de planken zelf en tot 20% sneller kan plaatsen in vergelijking met andere klassieke gevelbekledingen. 

Vezelcementplanken

De Hardie® VL Plank van James Hardie is gemaakt uit vezelcement. Een sterk materiaal dat duurzaam, onbrandbaar, weersbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Hoewel de vezelcementplanken lichter en dunner zijn dan de meeste traditionele bouwmaterialen, zijn ze toch steviger en gemakkelijker te installeren.

Horizontale of verticale montage

De Hardie® VL Plank heeft een houtnerfstructuur en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren: arctic white, light mist, sail cloth, grey slate, anthracite grey en midnight black. Welke is jouw favoriet? Bekijk hier het kleurenpalet. Je kan de planken zowel horizontaal als verticaal monteren. Dankzij de onzichtbare bevestiging creëer je een moderne en stijlvolle look voor je gevel. 

Tip: Verschillende kleuren uitproberen? Vraag hier enkele gratis stalen aan.

Gemakkelijk te installeren  

Het verwerkingsgemak en de snelle montage zijn de grote troeven van de Hardie® VL Plank. De planken worden rechtstreeks op een onderconstructie genageld of geschroefd. Ze zijn voorzien van een messing- en groefsysteem waardoor je de planken bijna naadloos in elkaar schuift zonder montageclips. Die onzichtbare bevestiging zorgt voor een strak resultaat. In vergelijking met traditionele gevelsystemen maakt het montagesysteem van James Hardie het mogelijk om de installatietijd tot 20% te verkorten. Deze instructievideo legt je stap voor stap uit hoe je de Hardie® VL Plank monteert. 

Bereken de juiste hoeveelheid

Benieuwd hoeveel gevelplanken je precies nodig hebt? Met de materiaalcalculator van James Hardie krijg je een schatting van het aantal gevelplaten. Controleer de hoeveelheden altijd samen met je aannemer of handelaar. Start hier je berekening.

Meer weten over de Hardie® VL Plank? Surf naar www.jameshardie.be.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10748-16148/fermacell-bv-james-hardie-europe-group/partnerberichten/zelf-je-gevelbekleding-monteren-deze-gevelplanken-uit-vezelcement-bevestig-je-zonder-clips/