livios logo

LVT: de ideale vloer voor om het even welke huiskamer

LVT is in no time uitgegroeid tot de populairste vloerbedekking voor iedere huiskamer, van keuken over woonkamer tot slaapkamer. Omdat je de planken en tegels makkelijk zelf kan plaatsen, is de nieuwste generatie vinylvloeren bovendien zeer gegeerd voor renovaties.

Wat is LVT?

LVT is de afkorting van Luxury Vinyl Tiles of luxevinyltegels. De drie delen van die naam vatten perfect samen waarvoor het product staat:

  • Tegels: traditionele vinylvellen zitten op rollen en moet je vastlijmen aan de vloer. Geen eenvoudig karwei. De individuele LVT-planken of -tegels plaats je snel en makkelijk ‘zwevend’ boven de vloer, zonder lijm. Door planken en tegels in verschillende formaten en kleuren te combineren, kan je bovendien prikkelende patronen creëren.
  • Vinyl: LVT-vloeren worden ook wel eens pvc- of vinylvloeren genoemd. Dat LVT van pvc of vinyl is gemaakt, wil echter niet zeggen dat het geen duurzaam product is. Ongeveer de helft van het pvc is recyclaat en de nieuwste LVT-vloeren zijn zelfs 100% recyclebaar. Vinyl is bovendien erg waterbestendig – een groot voordeel ten opzichte van laminaat of parket.
  • Luxe: vinylvloeren werden vroeger aanzien als een goedkoop product, omdat het meer weg had van plastic dan van hout. LVT is een hoogwaardig product dat perfect als alternatief kan dienen voor laminaat of parket.

De ideale vloer voor renovaties

Het grote voordeel van LVT-vloeren is dat ze erg makkelijk te installeren zijn. Dankzij het simpele, maar efficiënte tand-groefkliksysteem kan je de ‘zwevende’ vloer vrij eenvoudig zelf plaatsen.

BerryAlloc – de Belgische specialist in houten vloeren – ging nog een stap verder en heeft een eigen, revolutionair kliksysteem bedacht: DreamClick. Met het vierzijdig identieke systeem plaats je de LVT-vloeren van BerryAlloc veel sneller en makkelijker dan met een traditioneel kliksysteem. Je kan zelfs met verschillende mensen aan dezelfde vloer werken, waardoor je kamer in een oogwenk klaar is.

Niet alleen de moeiteloze installatie maakt van LVT de ideale vloer voor renovaties. Dankzij hun geringe dikte kan je LVT-vloeren makkelijk boven bestaande vloeren plaatsen. In sommige gevallen kan je de planken of tegels zelfs makkelijk (en stofvrij) op maat snijden met een mes. Zorg er wel voor dat de ondervloer voldoende proper en vlak is voor je de LVT-vloer plaatst.

Geschikt voor iedere huiskamer

Naast de eenvoudige installatie beschikt LVT over heel wat andere troeven die het de geschikte vloer maakt voor om het even welke kamer in je huis.

  • Comfortabel gevoel: tegels en laminaat voelen eerder koud aan, maar LVT geeft net als parket een warm en gezellig gevoel. LVT is bovendien de perfecte metgezel voor vloerverwarming. Ideaal voor je woonkamer.
  • Oorverdovende stilte: met de ingebouwde geluidsabsorberende bovenlaag en de makkelijk aan te brengen geluiddempende onderlaag zijn de LVT-vloeren uit de Pure-collectie de stilste op de markt. Je nachtrust is dus gegarandeerd.
  • Beperkt onderhoud: door de beschermende bovenlaag heeft je LVT-vloer bijzonder weinig onderhoud nodig. LVT is ook erg waterbestendig – interessant voor je badkamer of keuken. Schoonmaken kan je met zowel een stofzuiger als een dweil.
  • Oneindige variatie: LVT bestaat in verschillende formaten (zowel planken als tegels), kleuren en designs die je dankzij het eenvoudige kliksysteem op ontelbaar veel manieren kan combineren. Zo maak je van elke kamer in je huis een unieke plek.

Trends op de LVT-markt

Dankzij de verschillende formaten, kleuren en designs kan je met LVT alle kanten uit. Maar wat zijn nu de belangrijkste trends op de markt? Warme kleuren zijn helemaal terug, zowel bij de planken als de tegels. Niet alleen natuurlijke eikentinten, maar ook warme grijstinten zijn erg populair. Daarnaast zijn er ook enkele trendy legpatronen, zoals het visgraatmotief bij planken en elegante marmerstructuren bij tegels. Ten slotte zijn ook de natuurlijke terrazzodesigns erg in trek.

Een LVT-vloer in jouw huis? Ontdek de verschillende collecties van BerryAlloc.

13 dingen die je moet weten over vloermaterialen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10752-14206/berryalloc/partnerberichten/lvt-de-ideale-vloer-voor-om-het-even-welke-huiskamer/